Click
Chat
 
Du kan vedhæfte PDF, JPG, PNG, DOC(X), XLS(X) og TXT-filer. Klik på ikonet, vælg fil og vent til upload er færdig før du indsender eller uploader endnu en fil.
60
Vedhæft Send
DANMARKS STØRSTE INVESTORSITE MED DEBAT, CHAT OG NYHEDER

Obligationer/tendens: Renter kan sive let frem mod amerikanske inflationstal

30/8 07:33

Renterne kan sive let ved åbningen af det danske obligationsmarked fredag, hvor der er lidt at samle op på fra udviklingen i det amerikanske marked aftenen forinden.

Der skal også kigges mod USA for at finde inspiration til udviklingen senere på dagen. Her lander tal for den amerikanske inflation samt privatforbrug, der kan påvirke udviklingen over dagen.

- I dag vil der være stort fokus på inflationen i eurozonen samt de amerikanske PCE-inflationstal. Derudover får vi en måling på privatforbruget i USA i juli. Et svagt privatforbrug og lavere end ventede inflationstal kan presse renterne ned, skriver Mathias Dollerup Sproegel, seniorøkonom i Sydbank, i bankens morgenkommentar.

Analytikerne forudser en inflation på 2,5 pct., som også er uventet fra måneden forinden.

Torsdag endte renten for den toneangivende tiårige statsobligation i 2,24 pct., hvilket var 3 basispoint højere end onsdag.

En oprevidering af væksten i den amerikanske økonomi i andet kvartal fejede torsdag recessionsfrygten til side i USA, og det udløste let stigende renter på det amerikanske obligationsmarked.

Renten på den tiårige amerikanske statsobligation endte 3 basispoint højere i 3,86 pct. Fredag morgen er renten på den tiårige T-bond fortsat 3,86 pct. på markedet i Tokyo. Der er 2 basispoint lavere end niveauet ved dansk børslukketid torsdag kl. 17.

Den toårige amerikanske statsrente steg torsdag 3 basispoint til 3,90 pct., og fredag morgen forrentes den toårige T-bond med 3,89 pct. i Tokyo.

.\\˙ MarketWire