Click
Chat
 
Du kan vedhæfte PDF, JPG, PNG, DOC(X), XLS(X) og TXT-filer. Klik på ikonet, vælg fil og vent til upload er færdig før du indsender eller uploader endnu en fil.
60
Vedhæft Send
DANMARKS STØRSTE INVESTORSITE MED DEBAT, CHAT OG NYHEDER

Aktier/åbning: Ambu og Bavarian synker til bunds på rød fredag

30/8 09:19

Investorerne dumper regnskabet fra Ambu fredag morgen, hvor aktien bliver sendt i dørken ved åbningen af det danske aktiemarked. Det sker på trods af, at flere af tallene allerede var kendt i markedet efter et foreløbigt regnskab blev lagt frem i juli.

Også Bavarian Nordic er under pres fra start, efter at en konkurrent har fået nødgodkendt en koppevaccine i USA. Hertil er der en række kursmål for investorerne at forholde sig til.

Samlet betyder det fald til C25-indekset, der sendes ned med 0,2 pct. til 1987,00 kort efter åbningen. Det kommer efter et plus på 1,1 pct. torsdag, hvor en grøn vind blæste på tværs af de europæiske aktiemarkeder.

I makrokalenderen vil investorerne særligt rette blikket mod USA, hvor eftermiddagen byder på tal for det amerikanske privatforbrug samt PCE-kerneprisdeflatoren, der er den amerikanske centralbanks foretrukne inflationsmål. Derfor kan det have afgørende betydning for bankens kommende rentebeslutninger.

AMBU VOKSER EFTER FORHANDLINGER

Medicoselskabet Ambu bliver dumpet af investorerne fredag morgen, hvor aktien sendes ned med 10 pct. til 137,70 kr.

Det sker, efter at selskabet har leveret vækst på flere områder i det forskudte tredje kvartal og samtidig bekræftet samtidig nyligt opjusterede forventninger.

For kerneforretningen var væksten drevet af prisforhandlinger, der er forløbet bedre, end Ambu havde ventet. Kontrakterne i forretningen vil blive fornyet over de næste 1-3 år. Væksten afdæmpes dog noget af, at Ambu har valgt at udtræde af cirka 40 mindre profitable markeder.

BAVARIAN-KONKURRENT FÅR NØDLICENS

USA's fødevare- og lægemiddelstyrelse (FDA) har godkendt en udvidet brug af koppevaccinen ACAM2000 fra selskabet Emergent Biosolutions, sådan at vaccinen også kan bruges til folk, der er i høj risiko for smitte med mpox. Det skriver Reuters.

Mpox blev tidligere på måneden erklæret for en global sundhedskrise af Verdenssundhedsorganisationen (WHO). Det er anden gang på to år, at det sker.

Udbruddet er særligt slemt i Afrika, hvor danske Bavarian Nordic har en nødlicens i flere lande. Det har kastet flere ordrer af sig samt sendt aktien op.

Aktien dykker 2,2 pct. til 266,40 kr.

NYE KURSMÅL TIL GN, NILFISK OG ALK

GN har fået skåret kursmålet til 225 kr. fra 245 kr. hos amerikanske Jefferies, viser data fra Bloomberg News. Anbefalingen er uændret "køb".

Aktien falder 0,4 pct. til 152,85 kr. ved åbning.

Nordea hæver desuden sin anbefaling af aktien i Nilfisk til "køb" fra "hold".

Nilfisk stiger 4,7 pct. til 126 kr.

Det danske vaccineselskab ALK-Abelló får hævet kursmålet hos finanshuset Carnegie til 170 kr. fra 155 kr. efter regnskabet for andet kvartal i sidste uge.

Anbefalingen er fortsat "hold", fremgår det af Bloomberg News.

I regnskabet opjusterede ALK-Abelló forventningerne for tredje gang i år, og det har siden fået en stribe finanshuse til at løfte deres estimater og kursmål - og nu altså også Carnegie.

ALK-aktien steg fredag i sidste uge efter regnskabet med 12,2 pct., og denne fredag er plusset 0,2 pct. til 178,40 kr.

Aarsleff har også fået løftet kursmålet til 470 kr. fra 440 kr. hos svenske SEB.

Anbefalingen er uændret "køb".

Aktien stiger 0,5 pct. til 401 kr.

FCK SIKRER SIG EUROPÆISK SPIL

FC København, der er ejet af Parken, er klar til efterårets Conference League.

Det sker, efter at fodboldholdet fik 1-1 mod undertippede Kilmarnock i Skotland, som dermed kunne lægges oven i en tidligere sejr på hjemmebane.

Parken-aktien ligger fredag morgen uændret.

.\\˙ MarketWire