Click
Chat
 
Du kan vedhæfte PDF, JPG, PNG, DOC(X), XLS(X) og TXT-filer. Klik på ikonet, vælg fil og vent til upload er færdig før du indsender eller uploader endnu en fil.
60
Vedhæft Send
DANMARKS STØRSTE INVESTORSITE MED DEBAT, CHAT OG NYHEDER

Afrikansk vaccineproducent melder sig klar til at producere Bavarians koppevacciner

30/8 10:08

Udbruddet af mpox i Afrika har skabt et massivt behov for flere vacciner, og nu har en afrikansk producent meldt sig klar til at gøre en del af arbejdet.

Det skriver Bloomberg News.

The Biovac Institute, der er en afrikansk vaccineproducent, venter lige nu på "mere tætte diskussioner" med selskaber som Bavarian Nordic, der har en godkendt vaccine, der kan bruges i flere afrikanske lande, fortæller topchef Morena Makhoana til mediet.

Bavarian Nordic bekræfter over for MarketWire, at man undersøger forskellige muligheder i Afrika, men selskabet ønsker ikke at kommentere yderligere på nuværende tidspunkt.

For nyligt lød det da også fra Bavarian Nordic, at det danske vaccineselskab netop er i gang med at undersøge muligheden for at rykke en del af selskabets vaccineproduktion til Afrika.

- Vi vil gerne bidrage til at skabe en mere holdbar løsning på sigt. Og som en del af det kigger vi på muligheden for at flytte en del af produktionen til Afrika, fortalte Henrik Juuel, der er finansdirektør hos Bavarian Nordic.

Planerne er dog endnu på et tidligt stadie, lød det uddybende.

Nærmere bestemt er der tale om den del af produktionen, hvor vaccinen påfyldes. Det kan fremover - måske - blive udført tættere på de områder, hvor behovet lige nu er stort.

- Det vil selvfølgelig øge kapaciteten, og det vil fjerne nogle flaskehalse, hvis der skulle komme yderligere kriser. Det vil give en øget fleksibilitet, og forhåbentlig kan det også bidrage til at skubbe produktionsomkostningerne ned, så flere kan få adgang til vaccinen, lød det fra finansdirektøren.

Ifølge de afrikanske sundhedsmyndigheder, Africa CDC, er der behov for flere millioner doser mpox-vaccine både i år og næste år, og flere ordrer er allerede indløbet hos Bavarian Nordic. Samtidig har vaccineselskabet erklæret sig klar til at hæve produktionen, hvis flere aftaler kommer i hus.

.\\˙ MarketWire