Click
Chat
 
Du kan vedhæfte PDF, JPG, PNG, DOC(X), XLS(X) og TXT-filer. Klik på ikonet, vælg fil og vent til upload er færdig før du indsender eller uploader endnu en fil.
60
Vedhæft Send
DANMARKS STØRSTE INVESTORSITE MED DEBAT, CHAT OG NYHEDER

Forbrugerne i eurozonen genvinder købekraft efter laveste inflation i tre år påpeger chefanalytiker

30/8 11:30

De europæiske forbruger kan gradvist nyde en bedring i købekraften, efter at inflationen i eurozonen har ramt laveste niveau i tre år.

For mens inflationen i euroområdet aftog til 2,2 pct. i august fra 2,6 pct. måneden før, er lønstigningerne væsentligt højere.

Det skriver Danske Banks chefanalytiker, Bjørn Tangaa Sillemann, i et notat.

I august aftog kerneinflationen, der fraregner prisudviklingen på energi, fødevarer, alkohol og tobak, til 2,8 pct. fra 2,9 pct. Det er tredje måned i træk med en inflation på omtrent 3 pct., da tjenestepriserne stadig trækker op. Det er for højt, bemærker chefanalytikeren.

- Priserne stiger fortsat lidt for hurtigt, og tjenesteinflationen er endnu ikke helt kommet ned, hvor man gerne vil have den, skriver han i kommentaren.

Det går dog i den rigtige retning, og noget tyder på, at inflationen er på vej mod målsætningen i Den Europæiske Centralbank, ECB, på 2 pct. om året.

- Selv om inflationen stadig ikke er helt, hvor den skal være, så peger pilen i den rigtige retning. Det er ECB's job at kigge ud af forruden og ikke kun i bakspejlet, når de skal dosere pengepolitikken, skriver Bjørn Tangaa Sillemann.

- Lige nu tyder det på, at inflationen er på vej mod målsætningen, og vækstmomentum er aftaget.

Derfor er der også "fint plads" til, at ECB kan sænke renterne. Det vil formentlig ske ved centralbankens rentemøde om to uger, vurderer han.

.\\˙ MarketWire