Click
Chat
 
Du kan vedhæfte PDF, JPG, PNG, DOC(X), XLS(X) og TXT-filer. Klik på ikonet, vælg fil og vent til upload er færdig før du indsender eller uploader endnu en fil.
60
Vedhæft Send
DANMARKS STØRSTE INVESTORSITE MED DEBAT, CHAT OG NYHEDER

Obligationer/middag: Afdæmpede inflationstal fra eurozonen holder trykket på renterne

30/8 12:09

Afdæmpede inflationstal fra eurozonen medvirker fredag til at holde trykket på de danske obligationsrenter. Små rentefald har præget morgenens handel, og tendensen fortsætter fredag ved middagstid, efter at inflationstal fra eurozonen har vist, at prisstigningstakten aftog væsentligt til 2,2 pct. i august fra 2,6 pct. i juli.

Renten på den toneangivende tiårige statsobligation ligger i 2,21 pct. Det er 3 basispoint lavere end torsdag, men en rentestigning på 2 basispoint fra fredag i sidste uge.

Med formiddagens inflationstal er markedet dog blevet bekræftet i, at der er rentenedsættelser i sigte fra Den Europæiske Centralbank, ECB, også selv om ikke alt i prisrapporten er faldet gunstigt ud.

- Der er også små hår i suppen for ECB og boligejerne for serviceinflationen tager lidt til i styrke i august og er fortsat for høj. Det trækker for os i retning af, at selvom ECB vil sætte renten ned, så vil de næppe overgå investorernes allerede mærkbare forventninger til rentenedsættelser, vurderer Søren Kristensen, cheføkonom i Sydbank, i en kommentar.

Han spår to rentenedsættelser fra ECB i år, nærmere bestemt i september og december og begge på 25 basispoint.

Også i USA venter økonomer en rentenedsættelse på det næste centralbankmøde i september. At dømme efter futures er markedet til gengæld stadig lidt i vildrede om, hvorvidt den amerikanske rente vil blive sænket med 25 eller 50 basispoint på mødet den 18. september.

Og for at blive klogere på udfaldet kan investorerne hente lidt råd og vejledning i en ny sværm nøgletal i eftermiddag.

Her kommer blandt andet nyt om det amerikanske privatforbrug samt den amerikanske centralbanks foretrukne inflationstal, PCE kerne, der ventes at være taget til 2,7 pct. på årsbasis i juli fra 2,6 pct. måneden forinden.

.\\˙ MarketWire