Click
Chat
 
Du kan vedhæfte PDF, JPG, PNG, DOC(X), XLS(X) og TXT-filer. Klik på ikonet, vælg fil og vent til upload er færdig før du indsender eller uploader endnu en fil.
60
Vedhæft Send
DANMARKS STØRSTE INVESTORSITE MED DEBAT, CHAT OG NYHEDER

Obligationer/åbning: Stigning i danske renter fra morgenstunden

2/9 08:57

Ugen starter ud med stigende renter for de danske statsobligationer mandag morgen. Det sker, efter det amerikanske obligationsmarked sluttede sidste uge af med sene renteplusser fredag aften.

Den toneangivende tiårige danske statsobligation åbner mandag i 2,28 pct., hvilket er 5 basispoint højere end ved lukningen fredag.

Ellers er der udsigt til en stille start på ugen på den europæiske scene, eftersom de amerikanske finansmarkeder har lukket på grund af Labor Day. Det afføder normalt en lav aktivitet i Europa uden amerikansk deltagelse.

Renten på den toneangivende tiårige amerikanske statsobligation steg fredag med 4 basispoint til 3,90 pct., mens renten på den toårige statsobligation blev løftet med 3 basispoint til 3,92 pct. En stigning, der primært kom efter markedslukningen i Dannmark kl. 17.

Små rentefald prægede det danske obligationsmarked fredag, hvor markedet både fik afdæmpede inflationstal fra eurozonen og USA.

Fredag sluttede renten på den toneangivende tiårige danske statsobligation 1 basispoint lavere i 2,23 pct. Over ugen steg renten med 4 basispoint.

Mandagens kalender byder ikke på de helt store nøgletal, hvor der dog kommer endelige erhvervstillidsmålinger, de såkaldte PMI-tal, for eurozonen for august.

Den første opgørelse viste en stigning i det samlede PMI for regionen til 51,2 fra 50,2, og der ventes ifølge Bloomberg News ikke nogen ændringer i den endelige opgørelse.

- PMI-tallene skal overraske en hel del, før de rykker finansmarkederne. Vi forventer derfor, at de finansielle markeder i høj grad vil være drevet af den generelle stemning i dag, skriver Sydbank i en kommentar mandag morgen.

Ugens helt store begivenhed er fredagens jobrapport fra USA for august.

.\\˙ MarketWire