Click
Chat
 
Du kan vedhæfte PDF, JPG, PNG, DOC(X), XLS(X) og TXT-filer. Klik på ikonet, vælg fil og vent til upload er færdig før du indsender eller uploader endnu en fil.
60
Vedhæft Send
DANMARKS STØRSTE INVESTORSITE MED DEBAT, CHAT OG NYHEDER

Prisen på robusta-kaffe trækker sig lidt tilbage efter sidste uges højdepunkt

2/9 14:45

Prisen på robusta-kaffe falder mandag tilbage fra sidste uges højdepunkt, idet en amerikansk helligdag har begrænset handelsvolumen og ansporet til større udsving.

På børsen i London ligger prisen på robusta-kaffe med et fald på 3,1 pct. i 5181 dollar per ton efter i sidste uge at være lukket i det højeste niveau siden 1970'erne på grund af bekymringer om strammere forsyning fra Vietnam og Brasilien som følge af ugunstigt vejr.

Fredagens lukkekurs i 5348 dollar per ton nåede dermed knap en fordobling i forhold til prisen på 2712 dollar per ton den 1. september sidste år.

- Vi er i et miljø med lave lagerbeholdninger, hvilket garanterer volatilitet, siger Carlos Mera, analytiker hos Rabobank, ifølge Bloomberg News.

Handlerne er også nødt til at overveje andre faktorer, såsom forstyrrelser af forsendelser omkring Det Røde Hav, overbelastning i brasilianske havne og EU's kommende skovrydningsregler, påpeger analytikeren.

Opturen for robusta-kaffen, der bliver brugt til pulverkaffe, har indsnævret rabatten i forhold til den højere kvalitets arabica-kaffe. I sidste uge nåede prisdifferencen den mindste forskel siden mindst 2008.

I foråret var det prisen på kakao, der stak helt af. I april nåede prisen 10.000 dollar per ton, hvilket var godt fire gange prisen godt et år tidligere, da prisen i midten af marts 2023 var helt nede under 2500 dollar per ton.

.\\˙ MarketWire