Click
Chat
 
Du kan vedhæfte PDF, JPG, PNG, DOC(X), XLS(X) og TXT-filer. Klik på ikonet, vælg fil og vent til upload er færdig før du indsender eller uploader endnu en fil.
60
Vedhæft Send
DANMARKS STØRSTE INVESTORSITE MED DEBAT, CHAT OG NYHEDER

Rolls-Royce og Airbus dykker efter motorfejl på Cathay-fly

2/9 16:36

Airbus og Rolls-Royce dykker mandag eftermiddag på børserne i Paris og London, efter at det Hongkong-baserede luftfartsselskab Cathay Pacific Airways har annonceret en inspektion af hele sin Airbus SE A350-flåde som en "forsigtighedsforanstaltning" efter at have opdaget nogle motorproblemer.

Cathay Pacific meddeler, at det har identificeret en motorkomponentfejl på et A350-fly, der var tvunget til at vende tilbage fra sin afgang til Zürich, og en efterfølgende kontrol af dens flåde afslørede "flere af de samme motorkomponenter, der skal udskiftes."

Rolls-Royce taber 5,3 pct. og Airbus ligger 1,2 pct. lavere.

Begge aktier lå allerede før nyheden med fald sammen med resten af de europæiske forsvarsaktier, idet israelere deltager i strejker og protester for at presse regeringen til at nå frem til en våbenhvile med Hamas.

Bunden i det fælleseuropæiske Stoxx 600-indeks bliver mandag eftermiddag udgjort af forsvarsaktier, hvor italienske Leonardo taber 7,1 pct. og svenske Saab dykker 5,8 pct.

.\\˙ MarketWire