Click
Chat
 
Du kan vedhæfte PDF, JPG, PNG, DOC(X), XLS(X) og TXT-filer. Klik på ikonet, vælg fil og vent til upload er færdig før du indsender eller uploader endnu en fil.
60
Vedhæft Send
DANMARKS STØRSTE INVESTORSITE MED DEBAT, CHAT OG NYHEDER

Obligationer/åbning: Mindre rentefald med fokus på amerikansk erhvervstillid

3/9 08:56

Med øjnene rettet mod eftermiddagens ISM-erhvervstillidsopgørelse handles renten herhjemme tirsdag morgen en smule lavere.

Renten for den toneangivende tiårige danske statsobligation er tirsdag åbnet med et fald på 2 basispoint i 2,27 pct. efter mandagens fremgang på 6 basispoint.

Mandag var ellers en stille dag uden den store volumen på finansmarkederne, da amerikanerne holdt fri som følge af fejringen af Labor Day.

Der betyder også, at obligationsinvestorerne har været uden input frem til klokken 2 natten til tirsdag, hvor den tiårige amerikanske statsobligation igen blev handlet efter den forlængede weekend.

Fredag gik de amerikanske obligationshandlere på weekend med en rente på 3,90 pct., og tirsdag morgen er renten løftet med 1 basispoint til 3,91 pct.

Fokus vil tirsdag især være på eftermiddagens amerikanske ISM-erhvervstillidsopgørelse for fremstillingssektoren, hvor økonomer adspurgt af Bloomberg News venter en lille forbedring til 47,5 i august fra 46,8 i juli.

Dermed ser indekset ud til at forsætte tilværelsen under ligevægtspunktet i 50, der indikerer afmatning i økonomien.

En stærk vækst for den amerikanske servicesektor har ifølge Sydbanks seniorøkonom Mathias Dollerup Sproegel dog været med til at fungere som mod vægt.

- Skulle vi se et mærkbart fald i ISM-indekset i dag, kan det presse renterne ned, vurderer seniorøkonomen.

.\\˙ MarketWire