Click
Chat
 
Du kan vedhæfte PDF, JPG, PNG, DOC(X), XLS(X) og TXT-filer. Klik på ikonet, vælg fil og vent til upload er færdig før du indsender eller uploader endnu en fil.
60
Vedhæft Send
DANMARKS STØRSTE INVESTORSITE MED DEBAT, CHAT OG NYHEDER

Aktier/åbning: Ørsted til tops efter tildelte kontrakter i Storbritannien

3/9 09:13

Ørsted har fået en god start på tirsdagen, efter at den danske energikoncern er blevet tildelt kontrakter for to store britiske havvindmølleparker.

Bavarian Nordic har også vind i sejlene, da vaccineaktien har fået tildelt plads i det fælleseuropæiske Stoxx 600-indeks.

Samlet set åbner C25-indekset med et plus på 0,2 pct. i 1996,91. En sllutspurt sidst på eftermiddagen mandag sørgede desuden for, at indekset også her endte i grønt med et plus på 0,2 pct.

Mandagen var præget af lavere aktivitet som følge af den amerikanske fridag Labor Day. Dagen indikerede også afslutningen på sommerferien på Wall Street, så volumen ventes nu at vende tilbage til et mere normalt niveau.

Fokus vil tirsdag være på eftermiddagens amerikanske ISM-erhvervstillidsopgørelse for fremstillingssektoren, hvor en forværring i aflæsningen for august kan øge forventningerne til størrelsen af en rentenedsættelse i midten af måneden fra den amerikanske centralbank.

Samtidig kan en forværring også øge bekymringerne for recession for verdens største økonomi, så lavere renter behøver ikke nødvendigvis at blive fulgt af højere aktiekurser.

ØRSTED FÅR TILDELT KONTRAKTER FOR BRITISKE HAVVINDPARKER

Ørsted har fået tildelt såkaldte differencekontrakter (CfD'er) på 1080 megawatt for en del af Hornsea 3 Havvindmøllepark og på 2400 megawatt for Hornsea 4.

Og de priser, som Ørsted får for den producerede strøm er henholdsvis inflationsindekserede afregningspriser på 54,23 pund per megawatt-time for Hornsea 3 og på 58,87 pund for Hornsea 4.

Ifølge Bloomberg News er de 54,23 pund per megawatt-time 45 pct. mere end prisen, der tilbudt tilbage i 2022 på 37,35 pund ved en lignende auktion.

Ifølge Sydbanks Ørsted-analytiker, Jacob Pedersen, er det godt nyt for koncernen, at afregningspriserne nu er højere end tidligere.

Ørsted-aktien indtager toppen af C25-indekset med en stigning på 2,6 pct. til 402,10 kr.

BAVARIAN OPTAGET I STOXX 600-INDEKS

Bavarian Nordic, der kommer fra land med et plus på 1,8 pct. til 271,90 kr., kan glæde sig over, at selskabets aktie i forbindelse med den kommende kvartalsmæssige tilpasning optages i det europæiske aktieindeks Stoxx 600, som giver en bred geografisk og branchemæssig dækning.

Bavarian Nordic vil være en del af Stoxx 600 fra og med den 23. september.

ANALYSENYT

Pandora har fået sat kursmålet op af det amerikanske finanshus Morgen Stanley, så det nu ligger over den aktuelle aktiekurs.

Men selv om Morgan Stanley sætter kursmålet op til 1230 kr. fra 1150 kr., så er det blot 4,7 pct. over mandagens slutkurs. Det er ikke helt nok til at ændre på anbefalingen "ligevægt."

Smykkeaktien løftes 0,5 pct. til 1180 kr.

GN har fået gentaget den positive anbefaling "køb" hos finanshuset Citi, der dog har sænket kursmålet for aktien et nøk til 220 kr. fra 225 kr.

Det giver et potentiale på mere end 45 pct. i forhold til mandagens lukkekurs i 154,20 kr. Tirsdag åbner aktien med en stigning på 0,4 pct. i 154,80 kr.

Torm-investorerne kan se mod Det Røde Hav, hvor to tankskibe ifølge Bloomberg News er blevet angrebet og ramt af iransk støttede houthier.

Produkttankaktien stiger 0,3 pct. til 237,80 kr. efter mandagens dyk på 4,1 pct.

.\\˙ MarketWire