Click
Chat
 
Du kan vedhæfte PDF, JPG, PNG, DOC(X), XLS(X) og TXT-filer. Klik på ikonet, vælg fil og vent til upload er færdig før du indsender eller uploader endnu en fil.
60
Vedhæft Send
DANMARKS STØRSTE INVESTORSITE MED DEBAT, CHAT OG NYHEDER

Øget rejseaktivitet udløser opjustering hos Københavns Lufthavne

3/9 11:01

En travl sommer og reviderede udsigter for resten af året får Københavns Lufthavne til at justere op for de finansielle forventninger til 2024.

Omsætningen ventes i år nu at stige med omkring 24 pct. mod en tidligere forventning om en vækst på 20 pct. Det bygger på en forventning om, at selskabet nu venter 29,8 mio. passagerer mod tidligere 29,0 mio.

Og hvis passagerniveauet når de nye forventninger, så regner Københavns Lufthavne med et resultatet før skat på 1,25-1,40 mia. kr. mod tidligere ventet 1,15-1,35 mia. kr.

- Denne stigning baserer sig primært på vækst i passagerer og afdæmpes til dels af en højere andel transferpassagerer, skriver selskabet, der pointerer, at der fortsat er usikkerhed om udsigterne "på baggrund af de nuværende geopolitiske påvirkninger samt makroøkonomiske forhold."

Københavns Lufthavne justerer også lidt på investeringsniveauet inklusiv kapitaliserede renter, som nu ventes at blive omkring 1,4 mia. kr. mod tidligere omkring 1,5 mia. kr.

- Udvidelsen af terminal 3 forventes at udgøre ca. halvdelen af det forventede investeringsniveau i 2024; den resterende del udgøres af projekter, der relaterer sig til kapacitet, sikkerhed, security og compliance, uddyber selskabet.

Det fremgår af meddelelsen endvidere, at der ikke vil blive udbetalt udbytte i 2024 grundet restriktioner i finansieringsaftaler.

.\\˙ MarketWire