Click
Chat
 
Du kan vedhæfte PDF, JPG, PNG, DOC(X), XLS(X) og TXT-filer. Klik på ikonet, vælg fil og vent til upload er færdig før du indsender eller uploader endnu en fil.
60
Vedhæft Send
DANMARKS STØRSTE INVESTORSITE MED DEBAT, CHAT OG NYHEDER

NKT-rival på rekordkurs efter Grækenland og Cypern enes om finansiering af kabelforbindelse

3/9 13:18

Den franske kabelproducent Nexans, som er konkurrent til danske NKT og italienske Prysmian, stiger på børsen i Paris tirsdag med 7,4 pct. til rekordkursen 126,90 euro.

Selskabet har fået godt nyt om den gigantiske kontrakt, som det vandt i juli 2023 på en kabelforbindelse mellem Grækenland og Cypern - en forbindelse som går under navnet "Great Sea Interconnector".

Arbejdet med den store kabelforbindelse har været udfordret blandt andet af finansieringsproblemstillinger, og i sidste uge stillede Nexans et ultimatum, der krævede en løsning på de udestående problemer og en endelig ordre fra ordregiveren, IPTO, som står for Independent Power Transmission Operator.

Ellers ville Nexans indstille kabelarbejdet fra mandag den 2. september, skrev Capital.gr.

Men tirsdag forlyder det ifølge Bloomberg News, der henviser til personer med kendskab til forhandlingerne, at Grækenland og Cypern har nået en finansieringsaftale om forbindelsen, hvilket modtages positivt på aktiemarkedet.

Nexans værdisatte i forbindelse med annonceringen af aftalen i juli 2023 kontrakten til 1,43 mia. euro, svarende til 10,6 mia. kr.

Aktien i det græske selskab bag IPTO stiger på børsen i Athen tirsdag i øvrigt med 4,5 pct. efter nyheden.

.\\˙ MarketWire