Click
Chat
 
Du kan vedhæfte PDF, JPG, PNG, DOC(X), XLS(X) og TXT-filer. Klik på ikonet, vælg fil og vent til upload er færdig før du indsender eller uploader endnu en fil.
60
Vedhæft Send
DANMARKS STØRSTE INVESTORSITE MED DEBAT, CHAT OG NYHEDER

Aktierådgiver: VW's mulige fabrikslukning bør være et faresignal for investorer

3/9 14:32

Tyske Volkswagen overvejer hidtil usete fabrikslukninger i Tyskland i et forsøg på at skære ned på omkostningerne.

Bliver det en realitet, vil det være første gang i 87 år, at bilgiganten lukker en fabrik, og det bør være et faresignal for investorerne om en udfordret bilsektor, mener senioraktierådgiver i Danske Bank Lars Skovgaard Andersen.

Danske Bank anbefaler derfor en undervægt på cykliske forbrugsaktier, hvor bilsektoren udgør omkring 20 pct.

- Generelt har bilproducenterne svært ved at tjene nok penge til at retfærdiggøre det store produktionsapparat. Årsagen er ikke overraskende forbrugernes ønske om at få fat i elbilen, som kræver, at det gamle produktionsapparat i stor stil skal udskiftes, men også nye konkurrenter, der ikke har helt de samme problemer, skriver Lars Skovgaard Andersen.

Aktierådgiveren fremhæver de kinesiske statsstøttede bilproducenters fremmarch samt Tesla, som har overtaget førerpositionen i markedet fra de traditionelle bilproducenter.

- Vi ser en sektor, som i vores optik ikke er til fordel for investorerne, og vi ser en større sandsynlighed for, at perioden først og fremmest vil være god for bilkøberne, da der er pres på omsætningen, hvilket kan føre til lavere priser og som i VW’s tilfælde måske færre fabrikker. Dette vil igen ramme forbrugernes tillid og føre til tilbageholdenhed, skriver Lars Skovgaard Andersen.

.\\˙ MarketWire