Click
Chat
 
Du kan vedhæfte PDF, JPG, PNG, DOC(X), XLS(X) og TXT-filer. Klik på ikonet, vælg fil og vent til upload er færdig før du indsender eller uploader endnu en fil.
60
Vedhæft Send
DANMARKS STØRSTE INVESTORSITE MED DEBAT, CHAT OG NYHEDER

ECB's Cipollone ser risiko for overgjort restriktiv pengepolitik

4/9 11:07

Den Europæiske Centralbank, ECB, bør overveje sin pengepolitik for ikke at skade økonomien i Europa unødigt.

Det siger Piero Cipollone, der er direktionsmedlem i centralbanken, til avisen Le Monde ifølge Bloomberg News.

Han fortæller videre til avisen, at "der er en reel risiko for, at vores tilgang kan blive for restriktiv".

- Vi må sikre, at inflationen bevæger sig mod vores mål uden at holde økonomien unødigt tilbage, fordi vi desperat har brug for investeringer og vækst i Europa, lyder det videre.

- Enhver forsinkelse på det område sætter os i en ufordelagtigt position.

Kommentarerne til Le Monde kommer forud for ECB's rentemøde i næste uge. Her er det klart forventet, at renten vil blive sænket for anden gang i år til en indskudsrente på 3,5 pct.

- Dataene bekræfter indtil videre vores retning, og jeg håber, at de vil tillade os at være mindre restriktive, siger Piero Cipollone ifølge Bloomberg News.

Også den lettiske centralbankchef og styrerådsmedlem i ECB, Martins Kazaks, er for en rentesænkning i næste uge, da "den største del af inflationsproblemet er blevet løst".

- Diskussionen er nu kun omkring hvor hurtigt og hvor kraftigt, siger han om de kommende rentenedsættelser til Latvian TV ifølge Bloomberg News.

Selv med en rentesænkning ved rentemødet i næste uge vil pengepolitikken i Europa være restriktiv, er holdningen hos den græske centralbankchef Yannis Stournaras.

ECB har et mål om en inflation på 2 pct. I august lå inflationen på 2,6 pct.

.\\˙ MarketWire