Click
Chat
 
Du kan vedhæfte PDF, JPG, PNG, DOC(X), XLS(X) og TXT-filer. Klik på ikonet, vælg fil og vent til upload er færdig før du indsender eller uploader endnu en fil.
60
Vedhæft Send
DANMARKS STØRSTE INVESTORSITE MED DEBAT, CHAT OG NYHEDER

Torsdagens obligationer: Amerikansk jobtal gav bølgeskvulp - renten rettede sig dog - KORR

5/9 17:07

(retter til rette dag, torsdag, i rubrikken)

Bekymringen for en afmatning i den amerikanske økonomi tager fokus frem mod den vigtige jobrapport fredag.

Og optakten torsdag i form af ADP's beskæftigelsesrapport over det private amerikanske jobmarked var ikke den mest beroligende læsning.

En stigning i august på 99.000 job, var noget under den ventede stigning på 145.000. Det pustede lidt til ilden i forhold til bekymringerne for en forestående recession i den amerikanske økonomi - og renten på den danske tiårige statsobligation tog et mindre dyk fra en rente på 2,18 pct. til 2,14 pct.

Handlerne besindede sig dog - og renten endte i 2,17 pct., hvilket var 1 basispoint højere end onsdag, hvor renten faldt 5 basispoint.

Den forrige jobrapport var den svageste i tre år, da den viste en uventet stigning i arbejdsløsheden og en væsentligt ringere jobskabelse i USA i juli. Det sendte for en måned siden renterne nedad - og udløste en rød tornado på aktiemarkederne globalt.

Chefstrateg i Danske Bank, Frank Øland, peger på, at der ventes 160.000 nye job i august mod sidste måneds 114.000.

- Altså en hel del mere end ADP-rapporten peger på. Vi forventer et kraftigt fald i aktierne, hvis antallet af nye jobs bliver på niveau med ADP-tallet eller dårligere. Det kan også åbne op for en ekstra stor rentenedsættelse på 0,5 pct. fra den amerikanske centralbank, noterer han sig og fortsætter:

- Får vi omvendt en rigtig stærk rapport med 200.000 job eller mere, så vil aktierne stryge i vejret. Mange investorer synes at sidde på det yderste af stolen, så en skuffelse eller glædelig overraskelse vil sandsynligvis udløse en markant markedsreaktion.

.\\˙ MarketWire