Click
Chat
 
Du kan vedhæfte PDF, JPG, PNG, DOC(X), XLS(X) og TXT-filer. Klik på ikonet, vælg fil og vent til upload er færdig før du indsender eller uploader endnu en fil.
60
Vedhæft Send
DANMARKS STØRSTE INVESTORSITE MED DEBAT, CHAT OG NYHEDER

Cheføkonom efter lille positiv vækst i eurozonen: Ingen grund til den store fejring

6/9 11:48

Fredagens reviderede væksttal fra eurozonen giver ikke anledning til at lade champagnepropperne springe.

I anden opgørelse af regionens bruttonationalprodukt, BNP, er væksten revideret ned til 0,2 pct. på kvartalsbasis i andet kvartal fra 0,3 pct. i den første opgørelse.

På den positive side er det andet kvartal i træk med positiv vækst efter en fremgang i første kvartal på 0,3 pct.

- Det er positivt igen at se fremgang. Men der er flere hår i suppen. Væksten var ikke lige så høj som først antaget, privatforbruget ligger noget nær stille, og så er der forskel landene imellem, hvor Tysklands økonomi trækker ned i øjeblikket.

- Så dagens tal med ellers positive vækstrater er altså ikke noget, som sætter gang i den kæmpestore fejring, skriver cheføkonom Jeppe Juul Borre fra Arbejdernes Landsbank i en kommentar.

Han peger på, at europæisk økonomi har været ramt af høj inflation, stigende renter og økonomisk usikkerhed. Det har alt sammen medvirket til at lægge en dæmper på den økonomiske aktivitet.

- Nu ser vi dog, at inflationen er kommet mere i skak, samt at Den Europæiske Centralbank har leveret sin første rentesænkning. Vi forventer yderligere to rentesænkninger inden året er omme, og det kan give lidt ekstra medvind til en trængt økonomi, skriver Jeppe Juul Borre.

ECB holder rentemøde på torsdag, hvor den toneangivende indskudsrente ventes at blive sænket med 25 basispoint til 3,75 pct. Det er vurderingen blandt samtlige 48 økonomer, som Bloomberg News har indhentet estimater fra.

.\\˙ MarketWire