Click
Chat
 
Du kan vedhæfte PDF, JPG, PNG, DOC(X), XLS(X) og TXT-filer. Klik på ikonet, vælg fil og vent til upload er færdig før du indsender eller uploader endnu en fil.
60
Vedhæft Send
DANMARKS STØRSTE INVESTORSITE MED DEBAT, CHAT OG NYHEDER

Mandagens obligationer: Renter dykker efter industrital peger på svag vækst

23/9 17:03

En lang stribe aktivitetsmålinger fra eurozonen og USA satte sit præg på obligationsmarkederne mandag, hvor renterne efter flere udsving endte lavere.

Konklusionen blev et samlet dyk på 5 basispoint til en rente på 2,08 pct. for den ledende tiårige danske statsobligation siden fredag eftermiddag.

Indkøbschefernes aktivitetsindeks, PMI, faldt ud lavere end ventet mandag morgen, og var med til at lægge pres på renterne.

- Det er ikke voldsomt, men det er nok til at vise, at den europæiske vækst forsat er udfordret, konstaterer Tine Choi, der er chefstrateg i PFA.

PMI-barometeret over indkøbschefernes syn på aktiviteten i euroområdet faldt i september, og dermed fulgte de samlede europæiske tal med tendensen for både Tyskland og Frankrig.

Det samlede PMI for eurozonen landede således på 48,9 i den foreløbige opgørelse for september mod ventet 50,5 blandt økonomerne og 51,0 måneden før. Underindekset for industrisektoren faldt til 44,8 fra 45,8 i august, mens økonomerne havde ventet et mindre fald til 45,7.

For servicesektoren faldt PMI'en til 50,5 fra 52,9 måneden før. Der var ifølge Bloomberg News ventet et fald til 52,3.

Et indeks over 50 indikerer, at flertallet forventer fremgang, mens en aflæsning under 50 indikerer tilbagegang for sektoren.

- Svage nøgletal fra euroområdet er selvfølgelig noget, der understøtter forventningerne om, at der kommer flere rentenedsættelser fra ECB, siger Niels Christensen, valutastrateg hos Nordea, i en kommentar.

I USA så de amerikanske indkøbschefer kun en smule mindre positivt på aktiviteten i den amerikanske økonomi i september, da en stærk udvikling i servicesektoren dæmpede en uventet tilbagegang i industrisektoren.

Det viste en foreløbig opgørelse af PMI mandag fra S&P Global.

Indekset landede i september på 54,4 mod tidligere opgjort 54,6, mens der var ventet en tilbagegang til 54,3.

.\\˙ MarketWire