Click
Chat
 
Du kan vedhæfte PDF, JPG, PNG, DOC(X), XLS(X) og TXT-filer. Klik på ikonet, vælg fil og vent til upload er færdig før du indsender eller uploader endnu en fil.
60
Vedhæft Send
DANMARKS STØRSTE INVESTORSITE MED DEBAT, CHAT OG NYHEDER

Obligationer/middag: Rentefald er gået i sig selv igen før amerikanske nøgletal

24/9 12:39

Efter indledningsvise rentefald på det danske obligationsmarked fra åbningen tirsdag er renterne ved middagstid vendt tilbage til dagens udgangspunkt.

I løbet af formiddagen blev markedsdeltagerne ellers endnu en gang præsenteret for skuffende nøgletal fra Tyskland, hvor erhvervstilliden målt på IFO-indekset viste tilbagegang for fjerde måned i træk.

Renten på den tiårige danske statsobligation var tirsdag morgen nede at vende i 2,05 pct., men ved 12.30-tiden er den tilbage i 2,08 pct., hvilket også var slutniveauet mandag eftermiddag.

Formiddagens tyske erhvervstillidsindeks IFO skuffede med et fald i september til 85,4 fra 86,6 måneden før, hvor økonomerne ifølge Bloomberg News kun ventet et fald til 86,0. Efter nogle tyske nøgletalsskuffelser de foregående dage var investorerne dog formentlig advaret om muligheden for endnu et svagt nøgletal.

- Det er en sand bølge af sløje tillidstal fra den tyske økonomi. Den seneste uge har vi først set ZEW-tilliden skuffe, dernæst PMI og nu fuldender IFO-tilliden med at falde, konstaterer cheføkonom Jeppe Juul Borre fra Arbejdernes Landsbank.

- Tysk økonomi kæmper stadig, hvor især industrien befinder sig i en svær periode. Der er ikke tegn på, at en bedring i tysk økonomi for alvor er i gang. Håbet var helt klart et andet, efter begyndelsen af 2024 bar præg af bedring, men nu har piben fået en mere negativ anden lyd igen, uddyber han.

Fra USA er kl. 15 nyt om boligpriserne, men dagens vigtigste amerikanske nøgletal er forbrugertilliden, der offentliggøres en time senere. Forbrugertilliden ventes at være steget til 104,0 i september fra 103,3 i august, fremgår det af Bloomberg News.

.\\˙ MarketWire