Click
Chat
 
Du kan vedhæfte PDF, JPG, PNG, DOC(X), XLS(X) og TXT-filer. Klik på ikonet, vælg fil og vent til upload er færdig før du indsender eller uploader endnu en fil.
60
Vedhæft Send
DANMARKS STØRSTE INVESTORSITE MED DEBAT, CHAT OG NYHEDER

Novo-topchef: Det er ikke vores intention at nogen skal betale listepris

24/9 17:31

Novo Nordisk får skarp kritik i USA for, at priserne på diabetesmidlet Ozempic er for høj.

Det er imidlertid ikke meningen, at nogen patient skal betale den udskældte listepris, fortæller topchef Lars Fruergaard Jørgensen, da han deltager i en høring i senatet i USA.

- Det er ikke vores intention, at nogen skal betale listeprisen. Listeprisen er startpunktet for vores forhandlinger med PBM'erne, siger Lars Fruergaard Jørgsensen med henvisning til de tredjepartsselskaber, der opererer på det amerikanske marked.

- Vi ser, at når der er forsikringsdækning, så er der et prispunkt på 25 dollar for 80 pct. af patienterne, lyder det videre.

Hertil er prisen 50 dollar eller mindre for 90 pct., og for de sidste er der tale om enten dem uden forsikring eller med forsikringer af dårlig kvalitet, siger han.

Høringen finder sted i det amerikanske senats sundhedsudvalg, hvor formand Bernie Sanders er én blandt 21 senatorer, der stiller spørgsmål til den danske topchef.

Bernie Sanders lagde ud med at beskrive trecifrede listepriser for amerikanerne for Ozempic, og hertil priser over 1000 dollar for vægttabsmidlet Wegovy.

Ifølge Lars Fruergaard Jørgensen yder Novo rabatter på 74 pct. i gennemsnit i forhold til listeprisen fordelt over hele porteføljen.

.\\˙ MarketWire