Click
Chat
 
Du kan vedhæfte PDF, JPG, PNG, DOC(X), XLS(X) og TXT-filer. Klik på ikonet, vælg fil og vent til upload er færdig før du indsender eller uploader endnu en fil.
60
Vedhæft Send
DANMARKS STØRSTE INVESTORSITE MED DEBAT, CHAT OG NYHEDER

Europa/lukning: Luksusaktier førte an i fremgang efter kinesisk stimuli

24/9 17:54

Med det danske marked som en af få undtagelser herskede der tirsdag en positiv stemning på aktiebørserne i Europa.

En række tiltag i Kina til at stimulere verdens næststørste økonomi gav tirsdag solide stigninger på de asiatiske markeder - og det bredte sig efterfølgende som ringe i vandet til Europa.

Det brede europæiske Stoxx 600-indeks endte 0,7 pct. højere, og særligt aktier, der er eksponeret mod forbruget i Kina, var blandt investorernes foretrukne, herunder mineselskaberne og de store luksusbrands.

Blandt luksusselskaberne steg LVMH, Hermes, Kering, Dior og Burberry 2-4 pct.

- Kina er langt det største marked for europæisk luksussalg. Det er den forbindelse, investorerne skaber, og de tror på, at den kinesiske pengestimulans vil slå igennem i den kinesiske forbrugers købekraft, siger Ben Laidler, chef for aktiestrategi hos Bradesco BBI, til Reuters.

Håb om en styrket kinesisk efterspørgsel gav også medvind til mineselskaberne i London, hvor Antofagasta, Anglo American og Rio Tinto toppede i det ledende indeks med stigninger på 5-7 pct.

I London var der også fokus på ingeniørkoncernen Smiths Group, som faldt 5,2 pct., efter at selskabet er kommet med foreløbige tal for 2023/24 og en prognose for det nye regnskabsår.

Begge dele skuffer en smule i forhold til analytikernes forventninger.

.\\˙ MarketWire