Click
Chat
 
Du kan vedhæfte PDF, JPG, PNG, DOC(X), XLS(X) og TXT-filer. Klik på ikonet, vælg fil og vent til upload er færdig før du indsender eller uploader endnu en fil.
60
Vedhæft Send
DANMARKS STØRSTE INVESTORSITE MED DEBAT, CHAT OG NYHEDER

Kinesisk centralbank sænker renten på mellemfristede lån

25/9 06:34

Den kinesiske centralbank, People's Bank of China, har sænket renten på den etårige lånefacilitet. Samtidig reduceres likviditeten via udlånsfaciliteten, som led i de monetære myndigheders skifte til den kortsigtede renten som primært pengepolitisk værktøj.

Renten på den mellemfristede udlånsfacilitet reduceres til 2 pct. fra 2,3 pct.

Samtidig drænes netto 291 mia. yuan (41,4 mia. dollar) fra faciliteten i den største reduktion siden december 2021.

Tiltaget følger centralbankguvernør Pan Gongshengs annoncering af tirsdag af et fald på 30 basispoint på en for Kina yderst sjælden briefing i Beijing, hvor en bred stimuluspakke til genoplivelse af verdens næststørste økonomi blev lanceret.

People's Bank of China har nedtonet den mellemfristede udlånsfacilitets rolle som nøglerente, for i stedet at gå over til at bruge syv dages omvendt tilbagekøbsrente som den vigtigste pengepolitiske løftestang.

De udestående mellemfristede lån forventes gradvist at blive erstattet af andre værktøjer som reservekravs-tilpasninger.

De nye pengepolitiske ramme giver People's Bank of China mulighed for at påvirke låneomkostninger på markedet mere effektivt og samtidig tilpasse operationerne til global praksis.

.\\˙ MarketWire