Click
Chat
 
Du kan vedhæfte PDF, JPG, PNG, DOC(X), XLS(X) og TXT-filer. Klik på ikonet, vælg fil og vent til upload er færdig før du indsender eller uploader endnu en fil.
60
Vedhæft Send
DANMARKS STØRSTE INVESTORSITE MED DEBAT, CHAT OG NYHEDER

Pandora i opgør med Finanstilsynet over tilbageholdt information

26/9 07:41

Smykkeproducenten Pandora og Finanstilsynet er raget uklar, da parterne er uenige om, hvorvidt langsigtede forventninger udgør konkret viden eller en usikker drøm.

Det skriver Børsen.

Pandora har fået kritik af Finanstilsynet for at tilbageholde sine langsigtede forventninger i forbindelse med sin kapitalmarkedsdag i 2023. Her løftede smykkeproducenten sløret for sin prognose for 2023-2026, der blandt andet indeholdt en plan om udbytte for 14-17 mia. kr.

Problemet er dog ifølge Finanstilsynet, at der var tale om insiderviden, som skal meldes ud til markedet senest to uger efter bestyrelsens godkendelse.

Den holdning deler Pandora dog ikke, og smykkeproducenten har derfor trukket Finanstilsynet i Erhvervsankenævnet.

- Vi mener helt klart, at Finanstilsynets afgørelse er forkert. Vi har søgt rådgivning hos en førende juridisk professor på området, som er enig med os, og derfor anker vi afgørelsen, siger Pandoras juridiske chef, Peter Ring, til Børsen.

Han forklarer videre, at prognosen er behæftet med en række usikkerheder og forudsætninger. Med det udgangspunkt er der snarere tale om en ambition eller en drøm.

I afgørelsen fra Finanstilsynet fremgår det ifølge Bloomberg News, at Pandoras formuleringer var konkrete og antydede, at selskabet lå inde med intern viden, der kunne retfærdiggøre målene.

Link til originalartikel: https://borsen.dk/nyheder/investor/pandora-raser-efter-kritik-for-at-gemme-paa-intern-viden

.\\˙ MarketWire