Click
Chat
 
Du kan vedhæfte PDF, JPG, PNG, DOC(X), XLS(X) og TXT-filer. Klik på ikonet, vælg fil og vent til upload er færdig før du indsender eller uploader endnu en fil.
60
Vedhæft Send
DANMARKS STØRSTE INVESTORSITE MED DEBAT, CHAT OG NYHEDER

Lundbeck henter ny partner med kompetencer inden for kunstig intelligens

26/9 12:19

Lundbeck har indgået et strategisk forskningssamarbejde med amerikanske Iambic Therapeutics med henblik på at opdage lægemidler baseret på små molekyler til behandling af migræne.

Aftalen omfatter en forudbetaling fra Lundbeck, ligesom Iambic kan modtage milepælsbetalinger og royalties, det vil sige procenter, af et eventuelt fremtidigt salg.

Iambic stiller til gengæld med, hvad Lundbeck betegner som en unik teknologiplatform baseret på kunstig intelligens til opdagelse af mulige egnede lægemiddelkandidater.

- Iambics avancerede platform - herunder Neuralplexer-teknologien til forudsigelse af protein-ligand-strukturer - vil fremskynde udviklingen af nye kandidater med større sandsynlighed for at nå ud til vores patienter, siger Tarek Samad, der forskningsdirektør i Lundbeck ifølge en meddelelse.

Han peger på, at det tempo, hvormed Iambic kan designe molekyler via computer og derefter teste dem i laboratoriet, har potentiale til at frigøre overbevisende neurologiske mål, der har undgået traditionel lægemiddeludvikling.

.\\˙ MarketWire