Click
Chat
 
Du kan vedhæfte PDF, JPG, PNG, DOC(X), XLS(X) og TXT-filer. Klik på ikonet, vælg fil og vent til upload er færdig før du indsender eller uploader endnu en fil.
60
Vedhæft Send
DANMARKS STØRSTE INVESTORSITE MED DEBAT, CHAT OG NYHEDER

Europa/aktier: Positive dønninger efter kinesiske stimuli

26/9 13:08

Planer om finansielle stimuli til den kinesiske økonomi sender via de asiatiske aktiemarkeder positive dønninger ind over de europæiske aktiemarkeder. Her stiger det brede fælleseuropæiske Stoxx 600-indeks, ved middagstid 1,0 pct. til 524,20, hvor det flirter med rekordniveauet i 526,66.

Ikke mindst luksussegmentet trækker op i indekset med plus til de store mærker som LVMH, Swatch, Hermes, Dior og Kering, som dominerer toppen med plusser på 6,2-8,6 pct.

De europæiske luksusartikler er populære i Kina, og aktierne følger nøje udviklingen i kinesernes forbrugsmuligheder.

- Stimulusforanstaltninger fra den kinesiske centralbank, en rentesænkning fra Federal Reserve og øget markedsføring i andet halvår forud for store indkøbsbegivenheder hjælper også. Analytikere forudsiger den største salgsvækst i 2024 fra Prada, Pandora og Hermes, skriver Bloomberg.

Med i indekstoppen ligger den tyske elektronikproducent Sartoius med et plus på 7,8 pct. uden umiddelbart selskabsspecifikke nyheder som baggrund.

I bunden af indekset taber den franske ISS-konkurrent Sodexa 9,6 pct., efter oplysninger om at selskabet undersøger muligheden for at opkøbe den amerikanske branchefælle Aramark for at understøtte væksten i USA.

Aramark har en markedsværdi på omkring 9,8 mia. dollar, og et opkøb af den størrelse vil kræve, at Sodexo sikrer finansiering udefra, skriver Bloomberg News. Dertil vil opkøbet potentielt skulle finkæmmes af konkurrencemyndighederne.

Svenske Hennes & Mauritz taber 3,4 pct., efter at selskabet i tredje kvartal var ramt af lavere købelyst hos kunderne efter nogle regnfulde måneder.

Som tingene står, ser det ikke ud til, at H&M kan indfri sine årsforventninger om en indtjeningsgrad på 10 pct., siger topchef Daniel Erver i regnskabet.

Udviklingen for den svenske tøjkoncern kan have negativ påvirkning på danske Pandora, som henter sine kunder i sammen segment som H&M, og som taber 0,4 pct. trods fremgang blandt de øvrige mere luksusprægede kolleger.

.\\˙ MarketWire