Click
Chat
 
Du kan vedhæfte PDF, JPG, PNG, DOC(X), XLS(X) og TXT-filer. Klik på ikonet, vælg fil og vent til upload er færdig før du indsender eller uploader endnu en fil.
60
Vedhæft Send
DANMARKS STØRSTE INVESTORSITE MED DEBAT, CHAT OG NYHEDER

Internationale aviser med Thames Water, Boeing og BASF

27/9 06:32

FINANCIAL TIMES (FT.COM)

THAMES WATERS KREDITVURDERINGEN NEDJUSTERET

Thames Waters kreditvurdering er blevet reduceret til det værste skrammel, mens virksomheden kæmper for at refinansiere gæld for 530 mio. pund inden for de næste 11 dage for at undgå at kollapse og komme under regeringsstøttet administration. Både S&P og Moody's har sænket med fem trin til et niveau, der anses som meget risikabelt og tilbøjeligt til misligholdelse. (THAMES WATER CREDIT RATING SLASHED AS UTILITY RACES TO AVOID NATIONALISATION)

CHEVRON VIL UDELUKKE JOHN HESS FRA BESTYRELSEN FOR AT FÅ FUSIONSGODKENDELSE

Chevron vil acceptere at udelukke Hess' administrerende direktør fra bestyrelsen, hvis det er det, der kræves af de amerikanske myndigheder for at få fusionen af de to selskaber godkendt. USA's næststørste olieselskab havde ellers planlagt at udnævne John Hess til bestyrelsesmedlem som en del af det 53 mia. dollar store opkøb af hans selskab. (CHEVRON WILL LEAVE JOHN HESS OFF ITS BOARD TO WIN MERGER APPROVAL)

MEDARBEJDERE FÅR DEL I GEVINST EFTER PRIVATE EQUITY-SELSKABS OVERTAGELSE

KKR har afsløret en gevinst på 1 mia. dollar, der er tjent på salget af et ingeniørfirma. Virksomhedens gennemsnitlige medarbejder, der har været i virksomheden i tre år, kan se frem til en udbetaling på 110.000 dollar. Pengene kommer fra puljen af aktietildelinger, der normalt afsættes til den øverste ledelse under en overtagelse. (WORKERS GETTING SHARE IN WINDFALLS AS PRIVATE EQUITY FIRMS SOFTEN IMAGE)

WALL STREET JOURNAL (WSJ.COM)

AMERIKANSKE SIKKERHEDSMYNDIGHEDER OPFORDRER BOEING TIL AT SE PÅ 737 ROR

Det amerikanske transportsikkerhedsagentur opfordrer Federal Aviation Administration og Boeing til at imødegå et potentielt problem på omkring 350 af Boeings 737-modeller, der er i luften i øjeblikket. National Transportation Safety Board har fuldet, at en fejl førte til, at pedaler i cockpittet, der styrer flyets ror, har sat sig fast. (U.S. SAFETY OFFICIALS URGE BOEING, FAA TO ADDRESS 737 RUDDER SYSTEM)

SOUTHWEST AIRLINES PRÆSENTERER NY VISION FOR BUDGETPIONER I AKTIVISTKAMP

Budgetpioneren Southwest Airlines gør op med nogle af kendetegnene ved den model, der gjorde den til et industriikon, da den afviser en aktivistinvestor og forsøger at overbevise aktionærerne om, at ledelsen kan gennemføre en økonomisk kovending. (SOUTHWEST AIRLINES PITCHES NEW VISION FOR BUDGET PIONEER IN ACTIVIST BATTLE)

DIRECTV OG DISH TÆT PÅ AFTALE DE HAR UNDGÅET I ÅREVIS

DirecTV er i fremskredne forhandlinger om at erhverve satellit-tv-rivalen Dish. En aftale kan skabe en af USAs største betalings-tv-distributører efter årtiers mislykkedes forsøg på at fusionere. En aftale kan blive underskrevet allerede mandag, forudsat at forhandlingerne ikke falder på gulvet. (DIRECTV, DISH NEAR DEAL THAT HAS ELUDED THEM FOR YEARS)


THE NEW YORK TIMES (NYT.COM)

NYE DATA VISER STEJLERE ØKONOMISK OPSVING FRA PANDEMIEN END ANTAGET

Opdaterede data viser, at bruttonationalproduktet, korrigeret for inflation, voksede hurtigere i 2021, 2022 og begyndelsen af 2023 end tidligere antaget. (NEW DATA FINDS SHARPER ECONOMIC REBOUND FROM PANDEMIC)

THE TIMES (THETIMES.CO.UK)

ITALIEN OPFORDRER TIL AT UDSÆTTE EU-FORBUD MOD BENZIN- OG DIESELBILER

En plan fra EU om at udfase forbrændingsmotorer inden 2035 bør ifølge Italien lægges på is, medmindre Europa kan bygge egne batterier, kompensere bilproducenter og tillade brint- og biobrændstofbiler at konkurrere med elkøretøjer. (ITALY CALLS FOR DELAY TO EU BAN ON PETROL AND DIESEL CARS)

FRANKFURTER ALLGEMEINE (FAZ.NET)

BASF FORBEREDER SIG PÅ HÅRDE TIDER

Den nye BASF-chefs strategi vil ændre koncernen markant. Dele af porteføljen er sat til salg, udvidelsen af batterikemiforretningen er stoppet, og udbyttet er reduceret. Fagforeninger og samarbejdsudvalg er skeptiske. (BASF STELLT SICH AUF HARTE ZEITEN EIN)

HANDELSBLATT (HANDELSBLATT.COM)

BASFS SKÆBNE TRUER AKTIONÆRER I ANDRE DAX-SELSKABER

BASFs høje udbytte-politik på 7,7 pct. gjorde det til en af de mest attraktive udbytteaktier. Men så skar gruppen udbyttet ned. Kun tre virksomheder i DAX har tilbudt højere afkast end BASF, og de trues også med udbytte-nedskæring. (DAS BASF-SCHICKSAL DROHT AKTIONÄREN AUCH BEI ANDEREN DAX-WERTEN)

SOUTH CHINA MORNING POST (SCMP.COM)

KINESISKE AI-FIRMA CHONGQING TERMINUS SMART TECHNOLOGY SØGER OM HONGKONG-NOTERING

Den kinesisk kunstig intelligens- virksomhed Chongqing Terminus Smart Technology har sluttet sig til en voksende liste af virksomheder, der søger børsnotering i Hongkong. Børsnoteringsmarkedet kører i højt gear efter det momentum, der er skabt af Midea Groups knap 4 mia. dollar notering i sidste uge, samt det nuværende kraaftigt stigende aktiemarked i kølvandet af politisk stimulans fra Beijing og de faldende renter. (CHINESE AI FIRM CHONGQING TERMINUS SMART TECHNOLOGY FILES FOR HONG KONG IPO)

.\\˙ MarketWire