Click
Chat
 
Du kan vedhæfte PDF, JPG, PNG, DOC(X), XLS(X) og TXT-filer. Klik på ikonet, vælg fil og vent til upload er færdig før du indsender eller uploader endnu en fil.
60
Vedhæft Send
DANMARKS STØRSTE INVESTORSITE MED DEBAT, CHAT OG NYHEDER

Fredagens aviser med NNIT, Mærsk og Jyske Bank

27/9 06:32

BØRSEN

KAPITALFOND AFSLØRER HIDTIL UKENDT OPKØB I NNIT-AKTIE

Aktivistfonden Polaris Public Equity melder nu ud om et storsats på NNIT-aktien. Det sker efter rygter om et salg og mulig afnotering af NNIT. Chefen for aktiehandel i kapitalforvalteren Arthascope Lars Hytting kalder Polaris' melding for opsigtsvækkende og et forsøg på at presse prisen på NNIT op. (Forside, side 6-7)

MÆRSK TJENER GODT PÅ AARHUS HAVN TRODS DALENDE TRAFIK

Mærsks havneselskab så indtjeningen i Aarhus Havn stryge i vejret i 2023. Trods konkurrence med nærliggende havne har Mærsk haft gode muligheder for at styre priserne, vurderer analytiker. (Side 2)

MÆRSK-KUNDER JUBLER OVER RIVALS INDTOG I AARHUS HAVN

Kunderne i Mærsks havneterminal i Aarhus håber, at en konkurrent kan være med til at sænke priserne. MSC's indtog kan blive dyrt for Mærsk, vurderer analytiker. (Side 4)

TRÆNGT BIOTEKSELSKABSELSKAB FÅR GYLDEN AFTALE

Tiltrængte penge og en option på en aftale med giganten Merck kan på sigt sikre tæt på 8 mia. kr. til Evaxion Biotech. (Side 16)

AFGØRELSE SÅR TVIVL OM FREMTIDEN I JYSKE BANKS REALKREDIT

Flere analytikere vurderer, at Jyske Bank nu enten skal få flere muskler ind i sin realkreditforretning eller skille sig af med den. (Side 20-21)

STOR FORSKEL PÅ BANKERNES RENTEÆNDRINGER

I nogle af de store banker er der kun skruet ned for renterne på indlån. Det er overraskende, at udlånsrenterne ikke er fulgt mere med, siger ekspert. (Side 30)

RENTEMARKEDET VARSLER RECESSION

Rentemarkedet indregner en recession, men måske skal man ikke stole på signalet. Det mener i hvert fald bl.a. Saxo Bank. (Side 38)

BERLINGSKE BUSINESS

KRAV OM GRUNDLÆGGENDE REFORM AF ATP EFTER FLERE SKRÆKÅR

Tiden er løbet fra danskernes tvungne pensionsordning, ATP, og der er brug for grundlæggende reformer af ordningen, lyder det fra tænketanken CEPOS, der blandt andet vil have det gjort frivilligt at flytte sin opsparing til en anden pensionskasse. Finanseksperter og oppositionspolitikere bakker op om kritikken. (Forside, side 4-5)

DANSK STATSGÆLD RASLER NED

På syv år er der høvlet 200 mia. kr. af vores statsgæld, og alt tyder på, at gælden kommer til at skrumpe endnu mere. (Side 2)

DE TRE STØRSTE BANKER MÅ FORTSAT IKKE KONKURRERE MED NYKREDIT OM BOLIGLÅN

Jyske Banks topchef Lars Mørch er glad for flere åbninger for mere konkurrence i afgørelsen af slagsmålet med Nykredit. Men på ét punkt er døren stadig lukket. (Side 10-11)


JYLLANDS-POSTEN ERHVERV

AARHUS HAVN ER BLEVET CENTRUM I KAMP MELLEM TO GIGANTER

Aarhus Havn har lavet en aftale med Mærsk-konkurrenten MSC midt under en spektakulær retssag, der skulle forhindre netop det. Havnedirektør er ikke skræmt af et søgsmål fra Mærsk. (Forside, side 12-13)

NATIONALBANKEN SKRUER NED FOR FORVENTNINGERNE TIL INFLATION OG STIGNING I ARBEJDSLØSHED

Det er gået meget bedre end Nationalbankens optimistiske prognose for 2024. Foreløbig er der kun blevet 1500 flere arbejdsløse danskere i år. Og inflationen har kun i en enkelt måned været over 2 pct. (Side 8)

.\\˙ MarketWire