Click
Chat
 
Du kan vedhæfte PDF, JPG, PNG, DOC(X), XLS(X) og TXT-filer. Klik på ikonet, vælg fil og vent til upload er færdig før du indsender eller uploader endnu en fil.
60
Vedhæft Send
DANMARKS STØRSTE INVESTORSITE MED DEBAT, CHAT OG NYHEDER

Asien: Kinesiske aktier fortsætte op i højt tempo - Tokyo svinger

27/9 06:57

Den generelle asiatiske aktie-optur er løbet ud i sandet fredag, men de kinesiske aktier fortætter op i samme høje tempo, som de foregående dage.

Sideløbende svinger de japanske aktier markant i takt med at dagens valg af ny leder til det regerende LDP parti skrider frem. Resultatet ventes at foreligge i løbet af nogle timer.

De kinesiske stimuli lægger en solid base under børserne i Shanghai og Hongkong.

Fredag har den kinesiske centralbank reduceret reservekravene - mængden af kontanter, som bankerne skal holde i reserve - samt sænket styringsrenten i tråd med de tiltag, som blev annonceret tidligere på ugen.

De kinesiske aktier står til at afslutte den bedste uge siden 2008, efter at Beijing har sat gang i udrulningen af enorme stimuli for at genoplive økonomien, inklusiv en politisk forpligtelse fra højeste sted til at stoppe prisfald i ejendomssektoren.

Shanghai Composite-indekset stiger 2,1 pct., CSI 300-indekset øger 3,8 pct., og Hongkongs Hang Seng-indekset ligger med et plus på 3,5 pct.

Stigningerne er med til at presse MSCI's bredeste indeks for Asien-Stillehavsaktier uden for Japan op med 1,1 pct., mens de ikke har samme effekt på de øvrige markeder, som de har haft de foregående dage.

I Tokyo er aktieinvestorerne på tæerne op til dagens vigtige valg af ny leder til det regerende LDP parti. Dermed er det sandsynligvis også valg af en kommende premierminister, der skal afløse Fumio Kishida, der træder tilbage.

Kandidaterne har en ret forskellig indgangsvinkel til den japanske pengepolitik, og selv om den japanske centralbank officielt er uafhængig af den japanske regering er der i praksis ofte en tæt koordination mellem det japanske finansministerium og Bank of Japan.

Nikkei-indekset er svinget fra et nulpunkt til en stigning på 0,8 pct., mens Topix-indekset samtidig reducerer et drop på 0,7 pct. til blot 0,2 pct.

Kospi-indekset i Seoul er på retræte efter torsdagens himmelflugt, og indkeset falder 0,3 pct., mens Taiex-indekset i Taipei øger beskedne 0,1 pct.

Singapores Strait Times-indeks falder samtidig 0,4 pct., mens Sydneys ASX-indeks står til at lukke med en gevinst på 0,1 pct.

De amerikanske aktiefutures indikerer fald på omkring 0,1 pct., når markedet åbner i New York fredag eftermiddag.

Indeks Udvikling (%)
Nikkei 225
+0,8
Topix-0,2
Hongkongs Hang Seng+3,5
China Shanghai Composite+2,1
China CSI 300
+3,8
Taiwan Taiex+0,1
Sydkoreas Kospi-0,3
Indiens BSE Sensex+0,1
Singapores STI-0,4
Sydney ASX 200+0,1

.\\˙ MarketWire