Click
Chat
 
Du kan vedhæfte PDF, JPG, PNG, DOC(X), XLS(X) og TXT-filer. Klik på ikonet, vælg fil og vent til upload er færdig før du indsender eller uploader endnu en fil.
60
Vedhæft Send
DANMARKS STØRSTE INVESTORSITE MED DEBAT, CHAT OG NYHEDER

Tirsdagens obligationer: Rentedyk blev fastholdt med fokus rettet mod rentemøde

15/10 17:00

Formiddagens tyske tal for de finansielles aktørers tillid til fremtiden fik renten til at tage et mindre dyk, som blev fastholdt eftermiddagen igennem.

Tallene - det såkaldte ZEW-indeks - viste, at tysk økonomi fortsat kæmper med at komme ovenpå. Men på den positive side begynder de finansielle aktører at blive mere optimistiske i forhold til fremtiden, hvor forventningsindekset steg til 13,1 i oktober fra 3,6 måneden før mod ventet 10,0.

- Det er dog til mærkbar forskel fra sommeren, hvor forventningerne til fremtiden lå på over 40. Tilliden til fremtiden må dermed stadig siges at ligge lavt, skriver Anton Thorell Carøe, der er økonom hos Arbejdernes Landsbank, i en kommentar.

Den del af ZEW-indekset, som afspejler vurderingen af den nuværende økonomiske situation, faldt omvendt til minus 86,9 fra minus 84,5.

- Det er det ringeste siden begyndelsen på coronakrisen, konstaterer økonomen.

Inden tallene lå renten på den danske tiårige statsobligation i 2,10 pct. Men ved dagens slutning endte renten i 2,09 pct., hvilket var 5 basispoint lavere end mandag.

Eftermiddag amerikanske tillidstal målt på Empire Manufacturing-indekset fra New York skuffede fælt i oktober med et fald til minus 11,9 fra positive 11,5 måneden før. Dermed udviklede tillidsindekset sig en hel del svagere end det forudsete et indeks på 3,6 blandt økonomerne.

TUNGT MAKRONYT I SLUTNINGEN AF UGEN

Ugens helt tunge makromeldinger kommer dog først mod slutningen i form af rentemødet i Den Europæiske Centralbank, ECB. Her er det forventningen, at centralbanken med Christine Lagarde i spidsen på torsdag vil sænke renten for tredje gang i år med 25 basispoint.

.\\˙ MarketWire