Click
Chat
 
Du kan vedhæfte PDF, JPG, PNG, DOC(X), XLS(X) og TXT-filer. Klik på ikonet, vælg fil og vent til upload er færdig før du indsender eller uploader endnu en fil.
60
Vedhæft Send
DANMARKS STØRSTE INVESTORSITE MED DEBAT, CHAT OG NYHEDER

Obligationer/middag: Lille rentestigning kører på frem mod nyt fra ECB

17/10 12:10

De danske obligationsrenter fortsætter torsdag ved middagstid i let forhøjet niveau, mens markedet ser frem mod afslutningen på rentemødet i Den Europæiske Centralbank, ECB.

Renten på den toneangivende tiårige statsobligationsrente er ved 11.40-tiden 2,07 pct. Det er 2 basispoint over lukkeniveauet onsdag.

Her venter markedet en ny rentenedsættelse på 25 basispoint til 3,25 pct., hvilket vil være den tredje rentesænkning i år.

Jyske Bank peger i en morgenkommentar på, at det bliver "interessant at følge de fremadrettede kommentarer fra centralbankchef Christine Lagarde på dagens pressemøde."

- Hendes ord vil blive vejet på en guldvægt i forholde til eventuelle signaler om timingen af den næste rentenedsættelse. Vi tror dog, at Lagarde vil holde kortene tæt ind til kroppen og nøjes med at understrege, at tempoet afhænger af udviklingen i vækst- og inflationstallene i de kommende uger, skriver Jyske Bank i en kommentar til torsdagens rentemøde.

Forud for ECB-meddelelsen er der kommet endelige tal for inflationen i eurozonen, der viste sig at være aftaget mere end i den foreløbige opgørelse.

Inflationen i eurozonen var i september 1,7 pct. Det er det laveste niveau siden april 2021. Der var ventet en inflation på 1,8 pct. som i den foreløbige opgørelse. Kerneinflationen var som ventet og som i den foreløbige opgørelse 2,7 pct.

Senere torsdag venter flere amerikanske nøgletal. Her er særligt detailsalget i fokus, men der kan også ses frem til nyt om industriproduktionen og antallet af nytilmeldte ledige.

.\\˙ MarketWire