Click
Chat
 
Du kan vedhæfte PDF, JPG, PNG, DOC(X), XLS(X) og TXT-filer. Klik på ikonet, vælg fil og vent til upload er færdig før du indsender eller uploader endnu en fil.
60
Vedhæft Send
DANMARKS STØRSTE INVESTORSITE MED DEBAT, CHAT OG NYHEDER

Obligationer/tendens: Udsigt til små renteudsving med fokus på IFO

25/1 07:01

Der er mandag udsigt til små renteudsving på det danske obligationsmarked, hvilket sker på en dag, hvor fokus vil være på den tyske IFO-erhvervstillidsindikator, der offentliggøres kl. 10, samt en tale fra ECB-chef Christine Lagarde.

Markedsdeltagerne vil også have opmærksomheden rettet mod de finanspolitiske forhandlinger i USA, hvor den nye præsident Joe Bidens administration skal forsøge at få vedtaget en hjælpepakke på 1900 mia. dollar.

Renten på den toneangivende tiårige danske statsobligation endte fredag i minus 0,42 pct., som 1 basispoint lavere end lukkeniveauet torsdag eftermiddag.

Mandag klokken 10 præsenteres det tyske IFO-indeks for januar, hvor økonomerne ifølge Bloomberg News for forretningsklimaet venter et fald til 91,4 fra 92,1 for måneden forinden.

Den tyske økonomi stod stille i fjerde kvartal, vurderer Sydbanks makroanalytiker Mathias Dollerup Sproegel, der fremhæver, at servicesektoren har været ramt af skrappere restriktioner.

- Vi venter et fald til omkring 90 i januar. Et større fald, end vi venter, kan svække euroen og presse renterne ned, vurderer Sydbanks makroanalytiker.

Den årlige World Economic Forum-konference, der plejer at løbe af stablen i Davos, bliver i år holdt virtuelt, og her taler chefen for Den Europæiske Centralbank, Christine Lagarde, i dag klokken 9.45 og 17.15.

- Det kan blive interessant i lyset af sidste uges rente-møde i ECB, hvor renterne steg en tand, fordi ECB sagde, at banken ikke nødvendigvis ville bruge alle pengene i pandemiopkøbene (PEPP), vurderer Mathias Dollerup Sproegel.

Ugens hovedbegivenhed bliver onsdagens rentemøde i den amerikanske centralbank, hvor fokus vil være på, om den meget lempelige kurs fastholdes.

/ritzau/FINANS