Click
Chat
 
Du kan vedhæfte PDF, JPG, PNG, DOC(X), XLS(X) og TXT-filer. Klik på ikonet, vælg fil og vent til upload er færdig før du indsender eller uploader endnu en fil.
60
Vedhæft Send
DANMARKS STØRSTE INVESTORSITE MED DEBAT, CHAT OG NYHEDER

Aktier/middag: Løftede anbefalinger sender trekløver til tops

16/4 11:41

Løftede anbefalinger er fredag med til at sende trekløveret Mærsk, Ambu og Demant til tops i C25-indekset.

Dagens store begivenhed er dog regnskabet fra Tryg, der viser en bedre end ventet udvikling i det vigtige forsikringstekniske resultat, og i finanssektoren har Jyske Bank også leveret sin anden opjustering i år.

C25-indekset ligger fredag ved 11.30-tiden med en stigning på 0,7 pct. i 1730,65, og indekset lægger sig dermed over lukkerekorden fra i fredags på 1724,42.

- Vi har generelt nogle positive markeder ude i Europa med små plusser, og vi er inde i en stærk og stabil periode, siger senioraktiehandler Martin Munk fra Jyske Bank til Ritzau Finans.

POSITIVT INVESTERINGSRESULTAT TRÆKKER OP HOS TRYG

Et positivt investeringsresultat er den helt store svingfaktor i Trygs regnskab for første kvartal, som dog også byder på fremgang i både præmieindtægter og forsikringsresultat.

Investeringsresultatet er i første kvartal landet på 343 mio. kr., hvor analytikernes havde ventet 150 mio. kr.

Martin Munk hæfter sig især ved, at det vigtige forsikringstekniske resultat er bedre end ventet, hvilket får ham til at påhæfte et "bestemt godkendt" mærkat på regnskabet.

Fredag stiger Tryg-aktien 1,5 pct. til 149,45 kr. efter fem dage i træk med fald.

JYSKE BANK OPJUSTERER EFTER FØRSTE KVARTAL

Jyske Bank har opjusteret forventningerne til overskuddet før skat i 2021 til 3,0-3,4 mia. kr. mod tidligere 2,7-3,2 mia. kr. Efter skat ventes overskuddet at lande på 2,3-2,7 mia. kr. mod tidligere 2,1-2,5 mia. kr.

Det oplyser banken fredag morgen i forbindelse med sit foreløbige regnskab for første kvartal.

Bankaktien hopper fredag 2,8 pct. 302,50 kr.

Meldingerne om handels- og boligområdet tyder ifølge Martin Munk på, at bankerne får et godt første kvartal, hvilket også smitter af på Danske Bank, der stiger 1,8 pct. til 122,87 kr. og Nordea, som løftes med 1 pct. til 64,31 kr.

Danske Bank er dog også understøttet af et kursmålsløft på 20 kr. til 140 kr. hos finanshuset Kepler.

ANALYTIKERNYT TIL MEDICOSELSKABERNE

De to danske høreapparatgiganter, GN Store Nord og Demant, har begge fået analytikernyt fra Credit Suisse.

GN har fået sænket sin anbefaling til "neutral" fra tidligere "outperform" hos finanshuset, der har gentaget kursmålet på 555 kr.

GN handles fredag 0,3 pct. lavere i 541 kr.

Demant har derimod fået hævet sin anbefaling til "neutral" fra "underperform", mens kursmålet hæves til 300 kr. fra 250 kr.

Demant-aktien ligger med en stigning på 2,5 pct. til 305,10 kr.

Det amerikanske finanshus Morgan Stanley indleder dækning af aktien i Ambu med anbefalingen "overvægt" og med et kursmål på 350 kr.

Fredag stiger Ambu 2,3 pct. til 327 kr.

Mærsks A-aktie ligger med en stigning på 2,8 pct. i 14.170 kr. i toppen af C25-indekset efter en stigning til SCFI-rateindekset på 6,8 pct. efter fem uge i træk med fald.

Yderligere har Jyske Bank også løftet sin anbefaling for Mærsk-aktien til "hold" fra "sælg", idet raterne holder et bedre niveau end ventet, og idet analytikerne venter en opjustering.

Chr. Hansen fortsætter nedturen med et fald på 2 pct. til 567 kr. efter torsdagens regnskab og kursfald på 2 pct.

- Chr. Hansen var på telekonferencen ude at advare om, at tredje kvartal kan blive svært, og yderligere havde aktien også en god periode op til regnskabet, siger Martin Munk.

ØRSTED KØBER LANDVINDFORRETNING

Ørsted køber Brookfield Renewables nuværende landvindforretning i Irland og Storbritannien, Brookfield Renewable Ireland, baseret på en værdiansættelse på 571 mio. euro.

Selskabets aktie falder 0,3 pct. til 998,40 kr.

/ritzau/FINANS