Click
Chat
 
Du kan vedhæfte PDF, JPG, PNG, DOC(X), XLS(X) og TXT-filer. Klik på ikonet, vælg fil og vent til upload er færdig før du indsender eller uploader endnu en fil.
60
Vedhæft Send
DANMARKS STØRSTE INVESTORSITE MED DEBAT, CHAT OG NYHEDER

Danske Bank: Finanstilsyn ser behov for mernedskrivning på to sager-NY

16/4 12:03

Danske Bank nedskrev ikke nok på to sager i forbindelse med covid-19.

Det viser en gennemgang, som Finanstilsynet lavede i oktober af Danske Banks nedskrivninger blandt andet i forbindelse med den negative påvirkning, som corona kunne påvirke dansk og international økonomi.

- Finanstilsynet har været igennem en stor del af bankens lånebog per 30. juni 2020 og har fundet behov for at justere bankens nedskrivninger med mindre end 1 pct. Dette behov er i al væsentlighed relateret til to enkeltsager, siger Brian Skopek Hansen, der er ansvarlig for nedskrivningsprocessen i Danske Bank.

Finanstilsynets inspektion omfattede erhvervs- og privatkunder i Danmark, Sverige, Norge, Finland og Nordirland. Og var en gennemgang af "udvalgte forretningsgange og udlån til 205 erhvervskunder og 129 privatkunder", oplyser tilsynet.

- Nedskrivningerne på udlån til erhvervskunder blev forhøjet med netto 136 mio. kr. Heraf vedrørte 111 mio. kr. ét stort udlån. Nedskrivningerne på udlån til privatkunder blev forhøjet med netto 57 mio. kr. Heraf vedrørte 51 mio. kr. ét større og atypisk udlån, der ligesom flere andre privat-kundeudlån med mernedskrivninger var fra bankens Private Banking-afdeling, fremgår det af Finanstilsynets redegørelse.

Brian Skopek Hansen påpeger, at Danske Bank gennem 2020 har nedskrevet med "mere end 2 mia. kr. i relation til usikkerheden omkring covid-19, men uden at det er relateret til specifikke kunder."

- Den "buffer" er tilgængelig til at modstå tab, som måtte opstå i fremtiden. Så samlet set er vi komfortable med vores nedskrivninger. Vi tager påbuddene til efterretning og er i gang med at implementere de nødvendige tiltag for at sikre, at vi lever op til påbuddene, siger Brian Skopek Hansen.

/ritzau/FINANS