Click
Chat
 
Du kan vedhæfte PDF, JPG, PNG, DOC(X), XLS(X) og TXT-filer. Klik på ikonet, vælg fil og vent til upload er færdig før du indsender eller uploader endnu en fil.
60
Vedhæft Send
DANMARKS STØRSTE INVESTORSITE MED DEBAT, CHAT OG NYHEDER

Obligationer/tendens: Udsigt til uændret rente i stille marked

28/7 07:12

Der er onsdag lagt op til en åbning på et uændret renteniveau på det danske obligationsmarked på en dag, hvor de få økonomiske data overskygges af det pengepolitiske møde i den amerikanske centralbank.

- Vi forventer, at det danske obligationsmarked vil åbne stort set uændret, skriver seniorøkonom Kim Blindbæk fra Sydbank i et notat onsdag morgen.

Renten på den toneangivende tiårige T-bond faldt tirsdag 6 basispoint til 1,23 pct. Onsdag morgen forrentes den tiårige T-bond med 1,24 pct. på markedet i Tokyo.

Det er stort set samme niveau som ved dansk lukketid tirsdag.

Renten på den toneangivende danske statsobligation med udløb i 2031 endte mandag ved lukketid i minus 0,13 pct. efter et fald på 2 basispoint.

KUN FÅ ØKONOMISKE DATA PÅ DAGSORDENEN

Det er småt med tunge økonomiske nøgletal onsdag.

Fra Tyskland offentliggøres forbrugertillid og importpriser, og fra USA kommer data tal for engroslagre.

Dagens helt store begivenhed er dog afslutnings af det pengepolitiske møde i den amerikanske centralbank, Federal Reserve.

Banken overraskede i juni med en fremskrivning af renteforhøjelser, og de finansielle markeder venter nu på at se, om der kommer flere indikationer om tidspunktet for en stramning, da den stigende amerikanske inflation fortsat ligger på et opskruet niveau.

Enhver ændringer i sprogbruget vil blive vendt og drejet.

- Hvis Fed antyder, at en nedtrapning af de månedlige obligationsopkøb er på trapperne, vil det kunne presse renterne op, vurderer Kim Blindbæk.

/ritzau/FINANS