Click
Chat
 
Du kan vedhæfte PDF, JPG, PNG, DOC(X), XLS(X) og TXT-filer. Klik på ikonet, vælg fil og vent til upload er færdig før du indsender eller uploader endnu en fil.
60
Vedhæft Send
DANMARKS STØRSTE INVESTORSITE MED DEBAT, CHAT OG NYHEDER

Erhverslivet kræver seks år til tilbagebetaling af coronagæld

28/7 08:16

Gælden i det private erhvervsliv er løbet op på knap 30 mia. kr., og det truer flere virksomheder med at blive slået omkuld af en konkursbølge, når der til november skal tilbagebetales momslån.

Adskillige erhvervsorganisationer er nu gået sammen om en appel til regeringen om en forlængelse af betalingsfristen.

Det skriver Børsen.

Både Dansk Industri, Dansk Erhverv, Horesta, SMV Danmark og Danmarks Restauranter og Caféer har underskrevet et brev til skatteminister Morten Bødskov (S), hvori opfordringen lyder på, at landets virksomheder skal have seks år til at tilbagebetale deres coronagæld.

- Vi frygter selvfølgelig, at det rejser en større konkursbølge, som ikke havde været nødvendig, lyder det fra Emil Fannikke Kiær, der er politisk direktør i Dansk Industri.

De fem erhvervsorganisationer lægger selv op til en stigende rente som drivhjul for tilbagebetaling, men er åbne for ændringer i forslaget, skriver avisen.

- Man kan diskutere, om det skal være tre, fem eller seks år, men så længe, der er nogle incitamenter for at betale tilbage, så bakker vi op om det, siger Emil Fannikke Kiær til Børsen.

Ifølge Børsen har skatteministeren endnu ikke haft mulighed for at kommentere på forslaget.

Link til originalartikel (for abonnenter): https://borsen.dk/nyheder/politik/erhvervsliv-coronalaan-bor-afdrages-i-aarevis.

/ritzau/FINANS