Click
Chat
 
Du kan vedhæfte PDF, JPG, PNG, DOC(X), XLS(X) og TXT-filer. Klik på ikonet, vælg fil og vent til upload er færdig før du indsender eller uploader endnu en fil.
60
Vedhæft Send
DANMARKS STØRSTE INVESTORSITE MED DEBAT, CHAT OG NYHEDER

Aktier/tendens: God start på august med fokus på Carlsberg

2/8 08:36

De danske investorer kan se frem til en god start på august på det danske aktiemarked mandag.

Markedsdeltagerne må i mangel af bedre koncentrere sig om Carlsbergs store hollandske konkurrent Heineken, der har fremlagt et positivt regnskab fra morgenstunden.

- Det tegner til en positiv start på dagen efter sidste uges små fald i de ledende aktieindeks. Selv om markederne nu tager hul på den traditionelt mere sommerferie-stille august, er der stadig nok at holde øje med i denne uge, skriver Jyske Bank i en kommentar mandag morgen.

Internationalt lukkede Wall Streets brede S&P 500-indeks fredag med et minus på 0,5 pct., og slutniveauet var tæt på niveauet ved dansk lukketid fredag eftermiddag.

Mandag morgen tager investorerne fat med en anderledes positiv indstilling.

- Investorerne tager positivt imod meldinger om, at Senatet i denne uge muligvis godkender en infrastrukturplan til 1000 mia. dollar, skriver makroanalytiker Mathias Dollerup Sproegel fra Sydbank i et notat mandag morgen.

Han peger på, at planen repræsenterer en værdi på 5 pct. af BNP, hvis den også bliver vedtaget i Repræsentanternes Hus.

De asiatiske aktier starter august i forrygende fart med stigninger på omkring 2 pct. i såvel Japan som Kina, og de amerikanske aktiefutures indikerer sideløbende en positiv start i New York senere på dagen med kursstigninger på 0,5 pct.

Den tyske DAX-future, der ses som en god indikator for det danske aktiemarked, peger på stigninger i Frankfurt i størrelsesordenen 0,5 pct.

C25-indekset lukkede fredag tæt på rekord med nogle af de helt tunge selskaber - A.P. Møller-Mærsk, DSV Panalpina og Novo Nordisk - i toppen. Eliteindekset sluttede ugen med en stigning på 0,5 pct. til 1925,60 - tæt på den højeste lukkeværdi nogensinde, 1925,73, som blev sat 7. juli i år.

CARLSBERG KAN SKÆVE TIL HEINEKEN

Bryggerigiganten Carlsbergs investorer kan skæve til den endnu større hollandske konkurrent, Heineken, der har fremlagt halvårstal mandag morgen.

Bryggeriet omsatte i første halvår for 9,97 mia. euro og overgik konsensusestimaterne på 9,87 mia. euro, og den organiske vækst i ølvolumen voksede 9,6 pct. mod de ventede 7,87 pct.

Driftsresultatet landede på 1,63 mia. euro mod de ventede 1,23 mia. euro.

Det tegner umiddelbart godt for Carlsberg, der offentliggør halvårsregnskab 18. august.

Carlsberg lukkede fredag i 1159,50 kr. efter en stigning på 1,6 pct.

Finanssoftwareselskabet Simcorp har fået sænket sin anbefaling til "sælg" fra "hold" af analytikerne i det svenske finanshus SEB. Kursmålet er stadig 775 kr.

Koncernen har haft problemer på grund af corona, som har forhindret Simcorp i at holde vigtige møder med nuværende og potentielle kunder. Det er skidt for væksten.

Spørgsmålet er, om den forventning stadig holder. Simcorp steg fredag 0,3 pct. til 871,60 kr.

De store banker har sammen med Nykredit deltaget i den fælleseuropæiske stresstest 2021 fra de europæiske bankmyndigheder (EBA). Selvom der er tale om en meget hård stresstest, som giver anledning til betydelige fald i institutternes kapitalprocenter, består alle.

Danske Bank faldt fredag 1,0 pct. til 110,00 kr. Jyske Bank droppede 0,5 pct. til 304,60 kr. og Sydbank faldt 2,0 pct. til 192,10 kr.

Fredag var der kursrekorder til Coloplast, Novozymes, Rockwool og Royal Unibrew, hvilket kan give ekstra fokus mandag.

Også Novo Nordisk satte rekord, og det lige op til medicinalkoncernens regnskab senere på ugen. Novo Nordisk lukkede i 580,00 kr. efter en stigning på 1,4 pct.

/ritzau/FINANS