Click
Chat
 
Du kan vedhæfte PDF, JPG, PNG, DOC(X), XLS(X) og TXT-filer. Klik på ikonet, vælg fil og vent til upload er færdig før du indsender eller uploader endnu en fil.
60
Vedhæft Send
DANMARKS STØRSTE INVESTORSITE MED DEBAT, CHAT OG NYHEDER

Feds Mester: Ser renteforhøjelse i slutningen af næste år

24/9 16:27

Chefen for den amerikanske centralbank Federal Reserves afdeling i Cleveland, Loretta Mester, forudser, at centralbankens renteudvalg, FOMC, vil indlede nedtrapning af sine støtteopkøb af amerikanske obligationer til november og slutte dem inden midten af næste år.

Derefter følger renteforhøjelser fra centralbanken i slutningen af 2022.

Det siger hun på et møde for bankfolk i Ohio fredag eftermiddag dansk tid.

- I december lancerede FOMC sin hensigt om, at vi ikke ville indlede nedtrapning af vore opkøb, før der var sket afgørende forbedring i forhold til vores målsætninger om maksimal beskæftigelse og prisstabilitet. Efter min mening har økonomien opfyldt de betingelser, og jeg støtter en reduktion af vores opkøb i november og en afslutning over første halvdel af næste år, siger Mester ifølge Bloomberg News.

Hun forudser en vækst i amerikansk økonomi på 3,75-4 pct. næste år og en reduktion i ledigheden fra 5,2 pct. i august i år til 4 pct. ved udgangen af 2022.

Federal Reserve opkøber aktuelt stats- og boligobligationer for 120 mia. dollar om måneden for at holde den lange amerikanske rente i skak.

Loretta Mester er blandt de Federal Reserve-chefer, der får stemmeret i FOMC næste år.

.\\˙ MarketWire