Click
Chat
 
Du kan vedhæfte PDF, JPG, PNG, DOC(X), XLS(X) og TXT-filer. Klik på ikonet, vælg fil og vent til upload er færdig før du indsender eller uploader endnu en fil.
60
Vedhæft Send
DANMARKS STØRSTE INVESTORSITE MED DEBAT, CHAT OG NYHEDER

Parken/fmd: Håber at kunne afslutte salg inden for et halvt år - NY

18/1 17:31

Der er blevet sat "til salg" skilt på det danske nationalstadion, Parken, der sammen med en række erhvervsejendomme og Lalandias hovedbygninger i Rødby og Billund snart kan få nye ejere.

Ejeren Parken Sport & Entertainment vil sætte gang i en proces, der skal undersøge mulighederne for et salg, og som gerne skal være afsluttet inden for de næste seks måneder, fortæller formand Allan Agerholm.

- Vores forhåbning er, at vi kan gøre det på et halvt års tid, men vi har ikke nogen deadline, så vi afslutter det, når vi er færdige, siger han til MarketWire.

Processen kan dog også blive længere eller i sidste ende skrottet, hvis den rette køber ikke melder sig på banen.

- Vi er ikke i en situation, hvor vi er hverken pressede eller tvunget til noget som helst, så vi tager os den tid, vi skal bruge. Det er kun, hvis vi skulle stå i en situation, hvor indkommende bud ikke er acceptable for os, at vi trækker stikket, siger formanden.

SKAL ALTID VÆRE HJEMMEBANE FOR FCK

For både Parken og Lalandia er det et krav, at driftsaktiviteterne kan fortsætte som hidtil, og derfor vil blandt andet fodboldklubben F.C. København fortsat skulle have hjemmebane på det københavnske stadion. Det stiller krav til køberen.

- Vi kører en struktureret og åben, men snæver proces. Det vil sige, at Colliers, som håndterer det, i første omgang vil invitere dem, som vi anser som kvalificerede til det, men enhver kan melde sig, siger Allan Agerholm, der ikke ønsker at sætte tal på, hvad en aftale forventes at indbringe.

- Det kunne jeg godt, men det gør jeg ikke af flere årsager. Vi ønsker en kompetitiv proces, hvor potentielle købere skal have mulighed for at byde, siger han.

Ved det senest offentliggjorte kvartalsregnskab, der blev afsluttet ved udgangen af september 2021, var investeringsejendomme samt grunde og bygninger opgjort til samlet at have en værdi på knap 1,9 mia. kr.

STÅR OVER FOR OMFATTENDE UDVIKLING

Et frasalg vil ifølge Parken føre til en betydelig styrkelse af kapitalgrundlaget i koncernen, men Allan Agerholm understreger, at det ikke har været en nødvendighed, og at processen heller ikke er sat i gang under pres fra banker.

- Den primære årsag er, at Parken står over for en omfattende udvikling, som er en proces, vi selv har sat gang i, og som efter alt at dømme bliver ganske omfattende. Det er en stor mundfuld og en stor investering. Vi mener, at der er andre, som vil være bedre klædt på til at varetage den type proces end vores organisation, og som også har en anden investeringsprofil end os, siger han.

Desuden er ejendomsmarkedet lige nu særdeles lukrativt, og derfor kan timingen være god både i forhold til erhvervsejendommene, der råder over erhvervsudlejning, og for Lalandia.

- Vi synes, det er god timing at gå ud at se, hvad der kommer ud af det, siger han.

.\\˙ MarketWire