Click
Chat
 
Du kan vedhæfte PDF, JPG, PNG, DOC(X), XLS(X) og TXT-filer. Klik på ikonet, vælg fil og vent til upload er færdig før du indsender eller uploader endnu en fil.
60
Vedhæft Send
DANMARKS STØRSTE INVESTORSITE MED DEBAT, CHAT OG NYHEDER

Novo/CEO: Har sikret medicin i to måneder til patienter i Ukraine

24/3 14:53

Novo Nordisk hjælper sine ansatte i Ukraine på flere måder.

Det siger topchef Lars Fruergaard Jørgensen på Novo Nordisk generalforsamling torsdag.

- Vi har lavet nødudbetalinger til alle berørte medarbejdere, og vi har udløst årsbonusser før tid. Samtidig støtter vi de medarbejdere, der ønsker at forlade landet, siger han fra talerstolen.

- Og Novo har sikret forsyninger i to måneder til patienter i Ukraine, og vi overvåger kontinuerligt for at se, om der skal mere til, siger topchefen.

Novo har desuden stoppet al markedsføring og investeringer i Rusland som følge af invasionen i Ukraine, siger Lars Fruergaard Jørgensen:

- Vi har suspenderet markedsføring og investeringer i Rusland. Vi arbejder dog med at sikre, at de flere end 700.000 patienter kan fortsætte behandlingen, og der arbejdes fortsat på fabrikken i Rusland for at kunne levere til russiske patienter, siger topchefen.

Medicin er undtaget fra sanktioner i Rusland, men nye investeringer er sat i bero, og det samme gælder for de kliniske forsøg, der foregår i landet.

- Vi starter ikke nye kliniske forsøg i Rusland, og vi har stoppet henvisningen af patienter til nye forsøg, siger Lars Fruergaard torsdag.

Novo har omkring 3000 patienter, der deltager i kliniske studier, i Rusland.

Salget i Ukraine og Rusland udgjorde mindre en 1 pct. i 2021, oplyser topchefen.

.\\˙ MarketWire