Click
Chat
 
Du kan vedhæfte PDF, JPG, PNG, DOC(X), XLS(X) og TXT-filer. Klik på ikonet, vælg fil og vent til upload er færdig før du indsender eller uploader endnu en fil.
60
Vedhæft Send
DANMARKS STØRSTE INVESTORSITE MED DEBAT, CHAT OG NYHEDER
Q&A med Zealand Pharma, 24 Maj kl 15.00 Læs mere her

Novo/CEO: Har sikret medicin i to måneder til patienter i Ukraine

24/3 14:53

Novo Nordisk hjælper sine ansatte i Ukraine på flere måder.

Det siger topchef Lars Fruergaard Jørgensen på Novo Nordisk generalforsamling torsdag.

- Vi har lavet nødudbetalinger til alle berørte medarbejdere, og vi har udløst årsbonusser før tid. Samtidig støtter vi de medarbejdere, der ønsker at forlade landet, siger han fra talerstolen.

- Og Novo har sikret forsyninger i to måneder til patienter i Ukraine, og vi overvåger kontinuerligt for at se, om der skal mere til, siger topchefen.

Novo har desuden stoppet al markedsføring og investeringer i Rusland som følge af invasionen i Ukraine, siger Lars Fruergaard Jørgensen:

- Vi har suspenderet markedsføring og investeringer i Rusland. Vi arbejder dog med at sikre, at de flere end 700.000 patienter kan fortsætte behandlingen, og der arbejdes fortsat på fabrikken i Rusland for at kunne levere til russiske patienter, siger topchefen.

Medicin er undtaget fra sanktioner i Rusland, men nye investeringer er sat i bero, og det samme gælder for de kliniske forsøg, der foregår i landet.

- Vi starter ikke nye kliniske forsøg i Rusland, og vi har stoppet henvisningen af patienter til nye forsøg, siger Lars Fruergaard torsdag.

Novo har omkring 3000 patienter, der deltager i kliniske studier, i Rusland.

Salget i Ukraine og Rusland udgjorde mindre en 1 pct. i 2021, oplyser topchefen.

.\\˙ MarketWire