Click
Chat
 
Du kan vedhæfte PDF, JPG, PNG, DOC(X), XLS(X) og TXT-filer. Klik på ikonet, vælg fil og vent til upload er færdig før du indsender eller uploader endnu en fil.
60
Vedhæft Send
DANMARKS STØRSTE INVESTORSITE MED DEBAT, CHAT OG NYHEDER

Nasdaq: Markedsdeltager bag stort børsfald mandag formiddag

2/5 15:02

Det var en enkelt markedsdeltager, der med en salgsordre mandag var skyld i et stort og pludseligt fald på de nordiske børser - også kaldet et 'flash crash'.

Det oplyser Nasdaq mandag eftermiddag.

Det danske C25 indeks faldt kl. 9.55 fra et indeksniveau omkring 1737,3 helt ned til 1620,3 - samlet set 8,3 pct. lavere end fredag - hvorefter det på kort tid rettede sig til indeks 1732,2.

Til Dagbladet Børsen uddyber Nikolaj Kosakewitsch, der er direktør for Nasdaq OMX Copenhagen, at der var tale om en enkelt markedsdeltager, der satte gang i kursderouten.

- Vi så efter, om der var et mønster i handlerne, og der kunne vi se, at et enkelt børsmedlem handlede ekstremt aggressivt. Der var fem minutter, hvor kurserne faldt meget voldsomt, og så stopper de med at sælge, og så rebounder markedet de næste ti minutter. Vi kunne klart se, at det var et enkelt medlem, der solgte markedet ned, siger han til Børsen.

Han ønsker ikke over for mediet at spekulere i, hvad årsagen til faldet var.

Ifølge MarketWires oplysninger kan det markante frasalg skyldes, at et stort nordisk salgsprogram var under vejs.

Men i stedet for at sprede aktiesalget ud hen over dagen, kan der være sket den fejl, at alle aktier blev sat til salg på én gang.

Det vurderer kilder overfor MarketWire.

Nasdaq oplyser, at formiddagens handler under det store kursfald ikke bliver annulleret.

.\\˙ MarketWire