Click
Chat
 
Du kan vedhæfte PDF, JPG, PNG, DOC(X), XLS(X) og TXT-filer. Klik på ikonet, vælg fil og vent til upload er færdig før du indsender eller uploader endnu en fil.
60
Vedhæft Send
DANMARKS STØRSTE INVESTORSITE MED DEBAT, CHAT OG NYHEDER

Mærsk: Corona i Kina har haft stor indvirkning på forsyningskæder

19/5 11:10

Den seneste bølge af coronasmitte i Kina - centreret omkring millionbyen Shanghai - har haft en stor effekt på forsyningskæderne, og det har navnlig påvirket landtransporten i april. Virusset er under kontrol, men forstyrrelserne i forsyningskæder ventes at vare ved de kommende måneder.

Det skriver Mærsk i en opdatering.

- Statistisk set er virusset under kontrol, men forstyrrelserne, der blev mærket fra april til maj, vil fortsat få en effekt over hele verden i de kommende måneder. At komme tilbage til "normalen" må vente, skriver Mærsk.

Mens de største havne i Shanghai er forblevet åbne, har coronasmitten og Kinas nultollerancepolitik kunnet mærkes på lastbiltransporten, der står for tre fjerdedele af indenrigsfragten til lands i Kina.

Den tid, som lastbilchaufførerne har tilbragt på vejen, er ifølge Mærsk faldet med 70 pct. i april sammenlignet med måneden forinden.

- Chauffører står over for højere omkostninger og større usikkerhed end før. På grund af bekymringer for smittespredning er en negativ coronatest 48 timer i forvejen påkrævet, skriver Mærsk.

Derudover bliver chaufførernes ruter overvåget af en app, og derfor kan de komme ud for at blive tilbageholdt efter at have leveret deres varer.

- Som en konsekvens af det har mange chauffører forsøgt at fjerne sig fra Yangtze Delta-regionen, der er et af højrisikoområderne, lyder det i opdateringen.

Derfor må kunderne vente længere tid på deres varer med en forsinkelse på tre til fem dage. Derudover er fabrikker i området også ramt, hvilket skaber yderligere forsinkelser i forsyningskæden, skriver Mærsk.


.\\˙ MarketWire