Click
Chat
 
Du kan vedhæfte PDF, JPG, PNG, DOC(X), XLS(X) og TXT-filer. Klik på ikonet, vælg fil og vent til upload er færdig før du indsender eller uploader endnu en fil.
60
Vedhæft Send
DANMARKS STØRSTE INVESTORSITE MED DEBAT, CHAT OG NYHEDER

USA/middag: Surt marked ramt af nedjusteringer og inflationsfrygt

9/8 18:18

Stigende inflation, makroøkonomisk modvind og problemer med forsyningskæderne ligger bag nogle af tirsdagens nedjusteringer.

Mikrochipsektoren er tirsdag presset af negativt nyt fra Micron Technology, der med en nedjustering er fulgt i fodsporene på Nvidia, mens smykkeselskabet Signets kunder er ramt af den høje inflation. Netop inflationen kommer i søgelyset onsdag eftermiddag.

Det teknologitunge Nasdaq-indeks klarer sig med et fald på 1,3 pct. dårligst. Det brede S&P 500-indeks taber 0,4 pct., mens Dow Jones-indekset næsten klarer frisag med et marginalt fald på 0,1 pct.

Spørgsmålet, investorerne stiller sig, er, om onsdagens prisrapport vil vise, at inflationen toppede i juni med 9,1 pct. Ifølge Bloomberg News venter økonomer, at det er tilfældet, men at prisstigningstakten stadig er skyhøj og rammer 8,7 pct. i juli.

- Indtil inflationen dæmpes, og den amerikanske centralbank ændrer sine prioriteter væk fra inflation og mod vækst, vil fristende aktierallyer sandsynligvis forblive uholdbare, skriver Seema Shah, chefstrateg hos Principal Global Investors, i en note til kunderne ifølge Bloomberg News.

MICRONS NEDJUSTERING TRÆKKER HALVLEDERSEKTOREN NED

Micron Technology dykker 5 pct., efter at den amerikanske hukommelseschipproducent har nedjusteret forventningerne til salget i det igangværende fjerde kvartal.

For fjerde ventes et salg i den lave ende eller under 6,8-7,6 mia. dollar mod tidligere ventet omkring 7,2 mia. dollar. Her ventede analytikerne 7,26 mia. dollar.

Det sker på grund af, at kunderne har nedskaleret deres inventarer, makroøkonomiske faktorer og en forsyningskæde i problemer.

Nedjusteringen afspejler yderligere afmatning i efterspørgsel efter hukommelseschips siden den seneste regnskabspræsentation den 30. juni, fremhæver finanshuset Keybanc.

Nedjusteringen presser hele sektoren med fald på 5,3 pct. til Nvidia, der nedjusterede mandag, og 7,9 pct. til Applied Materials.

ENERGI ER KLART BEDSTE SEKTOR I S6P 500

Energi klarer sig klart bedst blandt de 11 sektorer i S&P 500-indekset med stigninger på 1,8 pct. til Exxon Mobil og 3,2 pct. til Occidental Petroleum.

Energiaktierne bliver understøttet af fremgang til olieprisen på knap 1 pct., efter at russiske leveringer via en sydlig forsyningsledning til Europa er suspenderet.

PRES PÅ NOVAVAX EFTER NEDJUSTERING

Novavax styrtdykker 30 pct., efter at vaccineselskabet har sænket forventningerne til årets omsætning cirka halveret til 2-2,3 mia. dollar fra tidligere 4-5 mia. dollar.

Nedjusteringen tilskrives en lavere efterspørgsel efter selskabets vaccine mod covid-19.

Covax, som er et international vaccine-tiltag, har trukket sig fra en ordre på 350 mio. doser af Novavacs vaccine på grund af overflod af vacciner fra andre selskaber.

Skidt nyt er der også fra smykkekæden Signet, der også nedjusterer, hvilket investorerne takserer til et fald på 11,6 pct.

Signet sænker sine forventninger til både salg og driftsresultat med henvisning til en afmatning i salget i juli, da kunderne i stigende grad er påvirket af den høje inflation.

Inden for forbrugsvarer dykker Nike med 4 pct. efter en sænket anbefaling hos Exane.

MEME-AKTIE TIL VEJRS

Der er også pres på boligindretningskæden Bed Bath & Beyond efter de seneste dages heftige optur på børsen.

Aktien falder 21,9 pct. efter en gevinst på næsten 40 pct. mandag og over 32 pct. fredag.

Ifølge Bloomberg News er detailkæden nu også havnet i kategorien "meme-aktier", der dækker over aktier, som promoveres på sociale medier med henblik på at få typisk private investorer til at købe op i samlet flok uden skelen til virksomhedens økonomiske formåen.

.\\˙ MarketWire