Click
Chat
 
Du kan vedhæfte PDF, JPG, PNG, DOC(X), XLS(X) og TXT-filer. Klik på ikonet, vælg fil og vent til upload er færdig før du indsender eller uploader endnu en fil.
60
Vedhæft Send
DANMARKS STØRSTE INVESTORSITE MED DEBAT, CHAT OG NYHEDER

Råvare-aktier falder efter optræk til stålkrise i Kina

30/8 10:09

Prisen på jern er faldet, og det lægger pres på flere af de store mine- og råvareselskaber i Europa. De faldende priser kommer som reaktion på optræk til, at problemerne i den kinesiske stålindustri er blevet forværret.

Det skriver Bloomberg News.

Prisen på jernmalm var tirsdag morgen nede under 100 dollar per ton for første gang i fem uger. Det kommer samtidig med, at det kinesiske statsejede metal- og mineralselskab Minmetals Futures kunne rapportere, at stålproduktionen i Kina ventes at falde med mere end 8 mio. ton i anden halvdel af året.

Det svarer ifølge Bloomberg til en nedgang på knap 10 pct. sammenlignet med årets første seks måneder.

Det er problemerne i den kinesiske bygge- og ejendomssektor, der har spredt sig til stålindustrien og mindsket efterspørgslen. Dertil kommer, at Kina fortsat er påvirket af stramme coronatiltag, der risikerer at kunne lukke byggeprojekter ned i områder med stigende smitte.

På de europæiske markeder går det ud over sektoren basisressourcer, der samlet set går tilbage med 0,6 pct. - i øvrigt som den eneste af de forskellige sektorer.

Værst går det for mineselskabet Antofagasta, der falder 2,6 pct. på børsen i London. Svenske Boliden falder 1,7 pct., og Glencore og Riotinto falder begge 1,5 pct.


.\\˙ MarketWire