Click
Chat
 
Du kan vedhæfte PDF, JPG, PNG, DOC(X), XLS(X) og TXT-filer. Klik på ikonet, vælg fil og vent til upload er færdig før du indsender eller uploader endnu en fil.
60
Vedhæft Send
DANMARKS STØRSTE INVESTORSITE MED DEBAT, CHAT OG NYHEDER

USA/tendens: Grøn åbning - Tesla ser rødt efter misset leverancemål

3/10 14:36

Det peger mod en positiv åbning mandag, når de amerikanske aktiemarkeder åbner. Dermed kan en blodrød lukning fredag være vendt til en mere positiv mandag.

Der kan komme fokus på Tesla, der søndag udmeldte, at kvartalsmålet for tredje kvartal for leverancer ikke blev nået. Og det får nu bilproducenten til at falde i et amerikansk formarked, som ellers i kontrast til det europæiske ser ud til at åbne grønt.

Dow Jones future ligger 0,8 pct. højere, S&P 500 stiger 0,7 pct. og Nasdaq 0,4 pct.

Det, der ifølge analytikerne betyder noget for markedets fremtid, er ikke så meget tredje kvartals resultater men mere selskabernes forventninger til fjerde kvartal, skriver Reuters.

- Inflationen fortsætter, og Federal Reservers "justeringer" vil have en større indflydelse, siger Howard Silverblatt, som er senioranalytiker hos S&P Dow Jones Indicies.

I fredags lukkede hovedindeksene henholdsvist 1,71 pct., 1,51 pct. og 1,51 pct. lavere, hvor et comeback løb ud i sandet, og Wall Street til slut igen måtte strække våben og konstatere det tredje kvartalsvise tab på stribe.

Det er den længste nedtur siden finanskrisen i 2008, skriver Financial Times.

S&P 500-indekset ramte det laveste niveau i næsten to år efter et fald på over 5 pct. i tredje kvartal og næsten 25 pct. siden årsskiftet.

TESLA RAMT AF PROBLEMER

Tesla indikeres 4,8 pct. lavere i 265,25 dollar forud for handelsstart. Investorerne sender aktien ned, efter at den amerikanske elbilproducent missede forventningerne til leveringerne af biler i tredje kvartal og samtidig har advaret om udfordringer med at få bilerne frem til kunderne på grund af fortsatte problemer med forsyningskæderne.

Elbilproducenten har ellers sat rekord i antallet af leveringer globalt med 342.830 biler i tredje kvartal. Det var dog mindre end det ventede antal på omkring 358.000 elbiler, skriver Bloomberg News.

- Og efterhånden som vores produktionsvolumen fortsætter med at vokse, bliver det i stigende grad udfordrende at sikre transportkapacitet til en rimelig udgift i disse spidsbelastningsuger, skriver selskabet, der producerede 365.923 køretøjer i kvartalet.

Stifter og direktør Elon Musk har - som vanligt - kommenteret forholdet på det sociale medie Twitter. Her skriver han, at han sigter mod "stabilisere" leverancer mellem kvartalerne.

Finanshuset Wedbush fremhæver det lavere end ventede antal leveringer, men skuffelsen ses i højere grad drevet af logistikproblemer end manglende efterspørgsel.

Finanshuset Cowen ser dog tidlige tegn på efterspørgselsproblemer, og det er derfor nødvendigt at følge de månedlige registreringer og regnskabet for fjerde kvartal for bedre at kunne vurdere situationen.

ENERGIAKTIER I HOPLA

De amerikanske energiaktier ligger mandag til at få en god start på handelsdagen, efter at Opec+-alliancen overvejer sin største produktionsnedskæring siden pandemien.

Den amerikanske WTI-olie stiger 4,4 pct. til 83,01 dollar mod 80,28 dollar fredag eftermiddag. Brent-prisen stiger stiger 4 pct. til 88,56 dollar per tønde.

På børsen i New York indikeres Chevron og Exxon Mobile begge 3,1 pct. højere, mens APA Corp. og Occidental Petroleum indikeres henholdsvis 4,5 og 3,7 pct. højere.

Brasilianske Petrobras indikeres 6,7 pct. højere på børsen i New York, da investorerne hilser en tættere første runde af det brasiliansk valg velkommen.

.\\˙ MarketWire