Click
Chat
 
Du kan vedhæfte PDF, JPG, PNG, DOC(X), XLS(X) og TXT-filer. Klik på ikonet, vælg fil og vent til upload er færdig før du indsender eller uploader endnu en fil.
60
Vedhæft Send
DANMARKS STØRSTE INVESTORSITE MED DEBAT, CHAT OG NYHEDER

Vestas/Jyske: Sænker kursmål på udsigt til fald i volumen i 2023

25/10 09:26

En skuffende ordreindgang i tredje kvartal og udsigten til en svag volumen i 2023 hos Vestas har fået Jyske Bank til at skære sine estimater til regnskabsårene 2023 og 2024.

Ordreindgangen på 1240 megawatt (MW) i tredje kvartal betyder, at Vestas kigger ind i et lavere aktivitetsniveau i 2023, vurderer Janne Vincent Kjær, der er analysechef i Jyske Markets, i et notat.

Samtidig har analysechefen skåret i Vestas' kursmål, der nu lyder på 170 kr. fra før 195 kr. Anbefalingen er uændret "hold".

Jyske Markets vurderer, at Vestas samlet vil have ordrer for 1808 MW i tredje kvartal, hvoraf 1240 af dem blev annonceret i løbet af kvartalet. Det svarer til et fald på 52 pct.

Vestas har ordrer for 7482 MW til levering i 2023, hvilket er 3 pct. lavere end i samme periode sidste år.

- Vi skal derfor indstille os på en lavere volumen næste år. Meget afhænger dog af USA, og om hvornår vi kommer til at se en acceleration i ordreindtaget, men vi skal formentlig ind i 2024, før forlængelsen af skatterabatordningen for alvor får en effekt på volumen, skriver Janne Vincent Kjær.

Notatet kommer, en uge før Vestas fremlægger sit regnskab for tredje kvartal. Her venter Jyske Markets en sekventiel bedring i indtjeningen, i takt med at marginen i serviceforretningen vender tilbage til et mere normaliseret niveau, og Vestas begynder at eksekvere på ordrer, der er taget ind til højere priser.

Driftsmarginen ses lande på negative 0,3 pct., da kraftigt stigende råvarepriser og store logistiske udfordringer stadig påvirker vindmølleproducenten.

Det kommer dog ikke bag på Janne Vincent Kjær, da Vestas' forventninger lyder på en EBIT-margin på minus 5-0 pct. før særlige poster. Det svarer implicit til en EBIT-margin på minus 2,5 til plus 5 pct. i andet halvår. Her venter analysechefen dog, at spændet vil blive sænket til minus 2-4 pct.

Det lover godt for Vestas, om end Jyske Markets først se EBIT-marginen ramme et mere normaliseret niveau i 2024, hvor en stor del af selskabets ordrer skal leveres.

På længere sigt kan øget disciplin på markedet for vindmøller yde støtte til Vestas, efter at den tyske rival Nordex i tredje kvartal har løftet sine priser med 14 pct., hvis pris per MW nu hedder 0,9 mio. euro - et løft på 30 pct. sammenlignet med sidste år.

.\\˙ MarketWire