Click
Chat
 
Du kan vedhæfte PDF, JPG, PNG, DOC(X), XLS(X) og TXT-filer. Klik på ikonet, vælg fil og vent til upload er færdig før du indsender eller uploader endnu en fil.
60
Vedhæft Send
DANMARKS STØRSTE INVESTORSITE MED DEBAT, CHAT OG NYHEDER

Biotek-aktie falder på lavere anbefaling inden dansk formands retur

5/12 13:01

Det svenske biotekselskab Swedish Orphan Biovitrum ser aktien falde mandag, hvor Morgan Stanley har set nærmere på selskabets indtjeningsmuligheder og sænket sin anbefaling for aktien.

Aktien dykker 5,9 pct. til 211,80 svenske kr. på Børsen i Stockholm.

Morgan Stanley har nu anbefalingen "ligevægt" mod tidligere "overvægt", skriver Bloomberg. Kursmålet er sat ned til 265 svenske kr. fra 280 svenske kr.

Ifølge banken er der udsigt til et negativt indtjeningsmomentum næste år, der blandt andet er tynget af valutamodvind fra dollar og risici forbindelse med lanceringen af nye produkter.

Swedish Orphan fusionerede i 2010 med Biovitrum og er herefter ofte blevet refereret til som Sobi.

Selskabet har danske Bo Jesper Hansen som medstifter, og han har tidligere haft skiftende roller i selskabet blandt andet som topchef og bestyrelsesformand, indtil han i 2016 solgte sine sidste aktier og forlod virksomheden. Næste år ventes han dog igen at blive en del af selskabet, da han netop er blevet indtillet som bestyrelsesformand ved den kommende generalforsamling i 2023.

- Jeg blev opfordret til det, og det er jo min baby, så det er svært at sige nej til, udtalte han for nyligt til Børsen.

.\\˙ MarketWire