Click
Chat
 
Du kan vedhæfte PDF, JPG, PNG, DOC(X), XLS(X) og TXT-filer. Klik på ikonet, vælg fil og vent til upload er færdig før du indsender eller uploader endnu en fil.
60
Vedhæft Send
DANMARKS STØRSTE INVESTORSITE MED DEBAT, CHAT OG NYHEDER

USA/tendens: Markedet venter på Fed - udsigt til negativ åbning

5/12 13:42

Mens juleforberedelserne banker på, så er det dog ikke det, der tager handlernes opmærksomhed. Det er derimod rentemødet i den amerikanske centralbank onsdag i næste uge, som forberedelserne handler om.

Og op til - i hvert fald på ugens første dag - indikeres de ledende indeks ned, når handlen starter. Og end ikke meldinger om mindre restriktive kinesiske coronarestriktioner kan holde humøret oppe.

Det er data, der kan sige noget om, hvordan Federal Reserve vil agere på rentemødet, der holdes øje med. I fredags var det den lidt mere robuste arbejdsmarkedsrapport, der pegede på et arbejdsmarked og lønniveau i fortsat fuld fart, hvilket kan motivere den amerikanske centralbank til at fortsætte det stramme greb om pengepolitikken, fordi et stærkt jobmarked kan holde forbruget og dermed også inflationen oppe.

Fredag gav det bekymrede miner blandt investorerne det meste af dagen, men til allersidst udlignede lidt af pessimismen sig igen, og S&P 500-indekset faldt med bare 0,1 pct., Nasdaq-indekset satte sig 0,2 pct., og Dow Jones-indekset sluttede med et spinkelt plus på 0,1 pct.

Mandag peger pilen dog ned igen for alle tre indeks med fald på 0,4-0,5 pct.

Ifølge Reuters ser markedet en chance på 91 pct. for, at centralbanken hæver renten med 50 basispoint i næste uge - med en rentetop i maj 2023.

Den aggressive førte rentepolitik har udløst bekymringer om en økonomisk nedtur, med JPMorgan, Citigroup og Blackrock blandt dem, der mener, at en recession er sandsynlig i 2023.

Mandag lander der tal for de amerikanske indkøbschefers indeks over aktiviteten i servicesektoren, ISM, der ventes at vise, at servicesektoren voksede i et langsommere tempo i november sammenlignet med måneden før.

KINA-AKTIER LØFTES PÅ LEMPEDE KRAV

Mens handlerne overordnet ser gennem fingrene med, at de kinesiske coronarestriktioner lempes, så ligger de amerikanske notede kinesiske selskaber med pæne stigninger i formarkedet. Alibaba indikeres 4,8 pct. højere i mandagens amerikanske formarked, og JD.com indikeres 4,7 pct. højere.

De kinesiske myndigheder har slækket på coronatestkravene på tværs af flere større byer, hvilket er endnu et træk væk fra landets strenge coronapolitik, skriver Bloomberg News.

Flere kinesiske byer annoncerede lempelser af coronavirus-restriktionerne søndag, da Beijing forsøger at gøre nul-covid-politik mindre problematisk efter de nyligt opståede og yderst sjældne voldsomme protester mod restriktioner.

TESLA DROPPER PÅ NEDSAT PRODUKTIONEN

Tesla indikeres 5,0 pct. lavere i det amerikanske formarked, efter at den amerikanske elbilkoncern planlægger at sænke produktionen på sin fabrik i Shanghai, hvilket er det seneste tegn på, at efterspørgslen i Kina ikke lever op til forventningerne.

Det skriver Bloomberg News med henvisning til personer med kendskab til sagen.

Produktionsnedskæringerne vil træde i kraft allerede i denne uge, siger kilderne, der vurderer, at tiltaget kan reducere produktionen med cirka 20 pct. i forhold til fuld kapacitet, som var den hastighed fabrikken kørte med i oktober og november.

Beslutningen er truffet, efter at bilproducenten har evalueret udviklingen på det kinesiske hjemmemarked på kort sigt, siger kilderne, der tilføjer, at Tesla har fleksibilitet til at øge produktionen, hvis efterspørgslen stiger.

Softwarehuset Zscaler indikeres 0,2 pct. højere frem mod handelsstart, efter aktien dykkede 10,7 pct. fredag på et lidt skuffende regnskab.

SIGNET I PLUS

Signet Jewelers stiger 0,6 pct. i formarkedet efter et fald på 2,9 pct. fredag.

Smykkeselskabet kommer med tal for tredje kvartal tirsdag - oveni kan de lempede kinesiske restriktioner være med til at hjælpe aktien på vej.

.\\˙ MarketWire