Click
Chat
 
Du kan vedhæfte PDF, JPG, PNG, DOC(X), XLS(X) og TXT-filer. Klik på ikonet, vælg fil og vent til upload er færdig før du indsender eller uploader endnu en fil.
60
Vedhæft Send
DANMARKS STØRSTE INVESTORSITE MED DEBAT, CHAT OG NYHEDER

Danske Bank/fmd: Det rigtige tidspunkt at træde tilbage på - NY2

8/2 09:55

Danske Banks bestyrelsesformand, Karsten Dybvad, er snart forhenværende i banken, da han ikke genopstiller til formand ved den kommende generalforsamling i banken til marts.

- Det er jo noget, man går og tænker lidt over. Og noget man snakker med sine nærmeste om. Og jeg føler, at det er et godt tidspunkt nu, siger Karsten Dybvad til MarketWire.

- Jeg har været i banken i tre år nu. Og i de tre år har vi transformeret banken både med hensyn til kultur og governance. Og vi har bygget et fundament for fremtiden, siger han.

Karsten Dybvad peger blandt andet på, at der er en ny direktion kørt i stilling med Carsten Egeriis som koncernchef, og en organisationsændreing, hvor banken deles op i tre enheder, der fokuserer på hvert sit kundesegment: Personal Customers, Business Customers og Large Corporates & Institutions, oplyser Danske Bank fredag morgen.

- Vi har i den tid, jeg har været i banken, fået ansat nogle dygtige direktører. Og i bestyrelsen har vi en lang række kompetencer, siger Karsten Dybvad.

Afløseren for Karsten Dybvad er tyskere Martin Blessing. Og den afgående bestyrelsesformand ser det ikke som noget problem, at det nu er en udlænding, der sætter sig i formandsstolen_

- Det er direktionen, der driver banken i det daglige. Og der har vi Carsten Egeriis og Christian Bornfeld som direktør for privatkunderne, siger han.

OPRYDNING OG UDVIKLING

Udover at udvikle banken har Karsten Dybvad også være formand under det store oprydningsarbejde, som banken har været i gang med. Dybvad overtog formandsposten fra Ole Andersen, der sad som formand, da den estiske sag om hvidvaskning blev rullet ud.

Den har Karsten Dybvad været med til at undersøge internt lige som en lang række andre møgsager som blandt andet for høje gebyrer for erhvervskunder, fejlbehæftede data i inkassosystemerne, renter på rykkergebyrer samt forsinkelse i udbetaling af udbytteskat. En liste der kun er blevet mere og mere omfattende i årets løb.

- Jeg lovede i sin tid, at problemer vi mødes på vores vej, dem tager vi fat i. Og det har vi gjort, Vi har gjort det hver gang - og vi er godt igennem det nu, siger han.

Karsten Dybvad forlader dog ikke helt Danske Bank:

- Jeg skal fungere som sparringspartner bagefter, siger han.

.\\˙ MarketWire