Click
Chat
 
Du kan vedhæfte PDF, JPG, PNG, DOC(X), XLS(X) og TXT-filer. Klik på ikonet, vælg fil og vent til upload er færdig før du indsender eller uploader endnu en fil.
60
Vedhæft Send
DANMARKS STØRSTE INVESTORSITE MED DEBAT, CHAT OG NYHEDER
Q&A med Zealand Pharma, 24 Maj kl 15.00 Læs mere her

Store banker skal sænke tillæg for kortbetaling i udlandet

30/3 15:08

Konkurrencerådet påbyder Danske Bank og Nordea - de to største banker i Danmark - at sænke det tillæg, de kræver, når man som forbruger betaler med kort i udenlandsk valuta.

Bankernes valutatillæg, som det hedder, har ifølge konkurrencemyndighederne været "urimeligt høje".

Det oplyser Konkurrence- og Forbrugerstyrelsen i en pressemeddelelse onsdag.

Christian Schultz, formand for Konkurrencerådet, siger, at man i et stykke tid har været opmærksomme på, at flere banker har øget valutatillægget.

- Efter omfattende undersøgelser af de to største bankers valutatillæg har de nu fået påbud om at sænke det. Og jeg vil da opfordre andre banker til at sikre sig, at deres valutatillæg heller ikke er for høje.

- Det er vigtigt, at vi som forbrugere kan stole på, at vi ikke betaler urimeligt meget for at bruge vores betalingskort, når vi skal købe noget i udenlandsk valuta. Det er afgørelsen her netop med til at sikre, siger han i pressemeddelelsen.

Konkurrencerådet har det overordnede ansvar for administration af konkurrenceloven. Det træffer afgørelser i principielle og større konkurrencesager.

Bankerne skal inden for fire måneder sænke valutatillæggene, så de "ikke længere er urimeligt høje".

De har ifølge konkurrencemyndighederne overtrådt betalingsloven ved at have for høje priser for betalinger med Visa/dankort i udenlandsk valuta.

Konkurrence- og Forbrugerstyrelsen har efter en klage fra Forbrugerrådet Tænk set nærmere på stigninger i tillægget hos en række banker.

I første omgang har styrelsen valgt at undersøge landets to største banker.

Begge banker hævede i 2017 deres valutatillæg fra 1 til 1,5 procent af købsbeløbet ved brug af Visa/dankort i Europa og fra 1,5 til 2 procent af kortene uden for Europa.

/ritzau/