Click
Chat
 
Du kan vedhæfte PDF, JPG, PNG, DOC(X), XLS(X) og TXT-filer. Klik på ikonet, vælg fil og vent til upload er færdig før du indsender eller uploader endnu en fil.
60
Vedhæft Send
DANMARKS STØRSTE INVESTORSITE MED DEBAT, CHAT OG NYHEDER

Aktier/Renter: Alle kigger og venter på FED


103268 ProInvestorNEWS 4/5 2022 06:57
2
Oversigt

Kommentar fra Per Hansen, Investeringsøkonom, Nordnet

Det er blevet dagen, hvor spændingen skal udløses. FED hæver med 0,50 %, hverken mere eller mindre - eller gør de?



Federal Reserve afslutter sit ordinære maj måned i dag
Det kunne være en af de møder, hvor mange kunne ønske sig, at der var planlagt enten en efterfølgende pressekonference eller at FED "i det mindste" ville komme med en opdatering på forventninger til økonomiske størrelser.
Der er ikke planlagt pressemøde i dag og investorerne må vente til juni mødet for at få en opdatering på forventningerne til vækst, inflation, arbejdsløshed, etc
(Næsten) alle regner med at FED hæver med 0,50 %
Det vil svare til et "dobbelt renteløft" i den forstand, at normen har været og er at ændre pengepolitikken med 0,25 % per møde
De seneste uger har retorikken dog peget i retning af et dobbelt løft
Investorerne har haft eller burde have haft god tid til at forberede sig på 0,50 %
Et "enkelt løft" på blot 0,25 vil møde "fodslæbningskommentarer" og vil være i modstrid med inflationstallene og stride mod de mange udtalelser fra økonomer og FED medlemmer.
0,75 % vil nok være i overkanten
Konklusionen vil formentlig være, at der også på de efterfølgende møder vil ske/kunne ske dobbelte løft
..og at pengepolitikken som altid er dataafhængig



Kurvefladning? er det gode spørgsmål for valuta- og aktieinvestorer



Afgørende for aktieudviklingen er ikke mindst hvordan obligationsinvestorerne opfatter dagens renteannoncering. Den 10 årige rente er aktuelt her til morgen på 2,97 %. Hvis kurven flader (korte renter stiger, mens lange renter er uforandret eller faldende), vil det formentlig svække USD og give aktiestigninger. Det vil være et tegn på at markedet har inddiskonteret mange rentestigninger. Samtidig vil det være den naturlige aktiereaktion efter den meget markante nedtur i april, hvor Nasdaq composite indekset faldt med ca. 14 %. FED skal, med andre ord, overraske negativt for at vi får en negativ aktiemarkedsreaktion.



4/5 2022 12:45 007 1103275



Business cycle




4/5 2022 12:56 007 1103276



Fourie anlyse af SP 500
pdfFourie_analyse_af_SP_500.pdf



9/5 2022 00:17 bgadk 1103345



Det her er slet ikke en typisk Business Cycle. I og af sig selv, er der ikke den store inflation. Den er udelukkende "importeret" af stigende råvare priser og priser på produkter hvis produktion er blevet begrænset af epidemi og/eller krig.

Problemet er blot nu, at disse prisstigninger er begyndt at slå igennem alle niveauer at produktionskæderne, og det har givet stigende lønninger i USA (dog ikke nok til at sikre reallønnen). Hvis de nuværende prisstigninger får lov til at slå 100% igennem på lønnen, så har vi en selvforstærkende effekt, hvor de stigende lønninger får priserne til at stige også i sektorer som ikke bruger råvarer eller halvfabrikata (især service sektoren som er hovedparten af økonomien).
Det er det som FED prøver at komme i forkøbet, men det bliver nok svært uden at lave en recession.



4/5 2022 13:22 Læreren 1103279



Alle øjne er onsdag aften igen rettet mod Federal Reserves øverste chef Jerome Powell. Rentemeldingen kommer kl. 20 dansk tid, og kort tid efter holder Powell pressemøde.



TRÅDOVERSIGT